HSC’21-Hollandia 7-1 (1-1) – Analyse door Wim Visser

Geplaatst op 4 november 2012 door   ·   Geen reacties

‘De eerste helft was HSC voetballen wat beter en kreeg ook wat kansjes zoals Stef Ottink en Mirko Weustink, maar de eerste kans van Hollandia, een counter, was meteen raak: Bilal El Abdouni scoorde. Na een half uur werd het gelijk door een kopbal van Sven Weustink uit een corner van Ottink en dat was terecht. Mirko Weustink miste nog een grote kans op 2-1.
Vlak na rust scoorde Ottink uit een fraaie pass van Koen Garritsen. Even later werd het 3-1 toen een schot van Mirko Weustink van richting werd veranderd. Dat was de ommekeer. Hollandia had afgelopen woensdag een bekerwedstrijd tegen Heerenveen gespeeld en met 1-0 verloren. Daar hadden ze last van, het gaat in de benen zitten en het spel van hen zakte in elkaar. Door Ottink,  Mirko Weustink, weer Ottink en invaller Wassens werd het vervolgens 7-1. De wedstrijd was verworden tot eenrichtingsverkeer.
Dat Erwin Nieuwboer terug was van een langdurige blessure was duidelijk te merken, omdat hij zowel verdedigend als aanvallend zeer sterk is. Hij zoekt steeds de diepte.
De amusementeswaarde is zeker een 7 waard, mede door enkele fraaie doelpunten.
Ottink is met zijn drie doelpunten haast vanzelfsprekend de man of the match, hij krijgt ook een ster voor zijn zeer goede spel, vooral na de rust. Mart Schutten krijgt ook een ster. Hij speelde sterk en vooral in dienst van de ploeg is hij buitengewoon waardevol.

HSC’21-HVV Hollandia 7-1 (1-1)
Scoreverloop: 25. Aboubakari 0-1, 30. S. Weustink 1-1, 47. Ottink 2-1, 52. M. Weustink 3-1, 63. Ottink 4-1, 69. M. Weustink 5-1, 76. Ottink 6-1, 79. Wassens 7-1.