Vrijdag 23 februari 2024
Twentesport

HSC’21 in sleutelwedstrijd tegenover concurrent VVSB

Geplaatst op 2 februari 2013 door   ·   Geen reacties

HAAKSBERGEN – HSC’21 hervat de competitie na weken van strenge vorst met een cruciale thuiswedstrijd tegen VVSB. De ploeg van trainer Wilco Klop kan bij winst aanhaken bij de middenmoot en moet bij verlies uitkijken voor de degradatiezone. De Haaksbergenaren bereidden zich met oefenduels tegen Rigtersbleek en HHC Hardenberg voor op het sleutelduel met de ploeg uit Noordwijkerhout.

HSC’21 speelde na de winterstop tot dusver één competitieduel. Terwijl alle topklassers hun wedstrijden afgelast zagen speelden de Haaksbergenaren ‘gewoon’ op eigen veld tegen hoogvlieger WKE. Op sportpark Groot Scholtenhagen nam de ploeg van trainer Wilco Klop revanche voor de afstraffing die het eerder in het seizoen leed. Destijds werd het 7-1 voor de Emmenaren, nu mocht HSC’21 met een prima 3-0 overwinning zichzelf op de borst kloppen.

Na die wedstrijd trad een lange periode van vorst in en moest de ploeg noodgedwongen door twee oefenwedstrijden de conditie op peil houden. Op dinsdagavond 22 januari werd op het eigen kunstgras hoofdklasser Rigtersbleek met 5-1 verslagen door treffers van Appie Altunbas (2x), Remy Raterink, Mirko Weustink en Bas ter Hogt. Tegen HHC Hardenberg, dat tweede staat in de zaterdagtopklasse, werd het mede door een doelpunt van aanvoerder Sven Weustink 1-1.

Zondag wacht met VVSB een concurrent in de strijd om aan te haken bij de middenmoot. VVSB staat met twee punten minder één plaats lager dan de Haaksbergenaren, maar heeft  nog wel een wedstrijd tegoed. Een overwinning is dan ook essentieel voor HSC’21, want verlies kan maar zo betekenen dat het rekening moet uitkijken voor de degradatiezone. Het scheelt dat Klop over een nagenoeg fitte selectie beschikt. Enkel Jasper Agelink (knie) en Erik Wassens ontbreken bij de nummer elf van de topklasse.

Klokslag half drie zal blijken in hoeverre de ploeg zich kan weren in de strijd om aan te haken bij de middenmoot. Het duel wordt afgewerkt op sportpark Groot Scholtenhagen.

Archieffoto: Stef Ottink in actie tijdens de thuiswedstrijd tegen VVSB van vorig seizoen (Wim Busschers).

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief