HSC’21 in vermakelijk duel terecht langs EVV

Geplaatst op 3 maart 2013 door   ·   Geen reacties

HAAKSBERGEN – HSC’21 heeft op vermakelijke wijze gewonnen van EVV. Op het eigen sportpark Groot Scholtenhagen was de ploeg stukken beter dan de nummer vier van de topklasse en beloonde zichzelf met een 3-1 overwinning. Na een 0-1 achterstand scoorden Koen Garritsen, Mirko Weustink en Remy Raterink (foto) namens de Haaksbergenaren om zo verdiend te winnen.

Het gaat HSC’21 de laatste paar wedstrijden allemaal wel goed af. Met Raterink in de spits heeft trainer Wilco Klop gekozen voor een sterk aanspeelpunt in de aanval en dat werpt nu zijn vruchten af. In de wedstrijd tegen EVV werd de kopsterke spits veelvuldig met succes gezocht en hij was dan ook betrokken bij alle doelpunten van de topklasser.

Die doelpunten waren nodig, want de bezoekers uit Echt waren het eerst trefzeker. Na een mooi uitgevoerde tegenaanval was clubtopscorer Jeroen Evelein het eindstation en prikte hij beheerst de openingstreffer binnen. Terecht was dat doelpunt niet, want HSC had zowel het betere van het spel als de meeste mogelijkheden. De effectiviteit die de laatste paar weken als het handelsmerk van de ploeg gold, ontbrak echter nog. Verscheidene kopkansen verdwenen over en naast het doel van EVV. Een door Raterink versierde vrije trap van Garritsen trof wel doel, waardoor beide ploegen met een gelijke stand de kleedkamers opzochten.

Ook in de tweede helft bleef HSC verzorgd voetballen en dat leverde opnieuw de nodige kansen op. Mede dankzij Raterinks inbreng kon Mirko Weustink tien minuten na de rust de Haaksbergenaren op een voorsprong zetten. Het betekende een verdiende voorsprong, maar nog geen veilige. Doordat de ploeg van Klop de wedstrijd vergat te beslissen, kregen de counterende bezoekers nog enkele mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. De beslissing viel pas in de blessuretijd, toen Raterink vanaf randje zestien vrij mocht aanleggen en de 3-1 aantekende. Het betekende winst en een sprongetje in het klassement naar plaats 8 met 26 punten.

Trainer Wilco Klop was na afloop tevreden over het spel van zijn spits. ‘Raterink laat op dit moment zien dat hij een grote voetballer is. Misschien zit er voor hem in de toekomst nog wel betaald voetbal in.’ De oefenmeester was ook optimistisch gestemd over de teamprestatie. ‘We weten zelf nog niet hoe goed we zijn. In principe kunnen wij van elke tegenstander winnen.’

HSC’21 – EVV 3-1 (1-1)
31. Evelein 0-1, 45. Garritsen 1-1, 55. M. Weustink 2-1, 90+1. Raterink 3-1.
HSC’21: Koetsier; S. Weustink, Stokkers, Grondman, Garritsen; Schutten, Goorman, Nieuwboer; Ottink, Raterink, M. Weustink (78. Altunbas).