Donderdag 13 juni 2024
Twentesport

HSC’21 kan WKE morgen definitief uitschakelen

Geplaatst op 26 maart 2011 door   ·   Geen reacties

HAAKSBERGEN – In de hoofdklasse C van het zondag voetbal is het bovenin ontzettend spannend. In een nek aan nek race stevenen drie clubs af op de titel. HSC’21 is er daar een van. De ploeg uit Haaksbergen neemt het aanstaande zondag op tegen WKE. Het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst is twee punten in het voordeel van de Haaksbergenaren.

Moeten en mogen
HSC draait een meer dan goed seizoen. De ploeg kreeg de laatste twee jaar een complete metamorfose en laat met het jeugdige elftal week in week uit leuk voetbal zien. HSC is aangekomen in de fase waar de prijzen worden verdeeld en mag nu laten zien dat het terecht een titelkandidaat is. In Drenthe bij WKE hangt de vlag er heel anders bij. De ploeg miste vorig jaar, tot ergernis van de achterban, de promotie naar de topklasse. Dit jaar werd er een elftal gepresenteerd dat niet zou misstaan in diezelfde topklasse, maar een dramatische start heeft er voor gezorgd dat de ploeg uit Emmen nog alles uit de kast moet halen om directe promotie, naar het hoogste amateurniveau in Nederland, te bewerkstellingen. Vorige week werd er verrassend verloren van Hoogeveen en dus moet WKE zondag winnen op mee te blijven doen in de titelrace. Bij HSC ligt er minder druk en heeft het woord mogen de boventoon.

Blik vooruit
Koploper Be Quick uit Groningen heeft op dit moment de beste papieren van de drie. De ploeg zal dus ook vurig hopen op een remise tussen de twee concurrenten. Zelf ontvangen de Groningers de nummer acht van de ranglijst, RKHVV. Mocht HSC voor een stunt kunnen zorgen in Emmen dan lijkt WKE gezien voor de titel en zal de wedstrijd op 1 mei tussen HSC en Be Quick wel eens beslissend kunnen zijn. Tot slot kan de ploeg van trainer Paul Krabbe (foto), ondanks een punt achterstand op Be Quick, vertrouwen putten uit het feit dat het de minst gepasseerd verdediging heeft en dit seizoen met stip de meeste doelpunten maakte.

Zondag direct na de wedstrijd een verslag op Twentesport.com

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief