HSC’21 maakt het zichzelf moeilijk tegen RKHVV, maar wint wel

Geplaatst op 17 januari 2011 door   ·   Geen reacties

16 januari 2011
HAAKSBERGEN – HSC’21 heeft de goede lijn van voor de winterstop doorgetrokken. Thuis won de ploeg verdiend met 3-2 van RKHVV, maar had het in de slotminuut wel een penalty nodig om de zege naar zich toe te trekken.

In de eerste helft was het eenrichtingsverkeer op de goal van de gasten. Vrijwel elke vijf minuten viel er een goede kans te noteren, maar zoals vaker dit seizoen waren de kansen niet aan de voorste van HSC besteed. In de 31e minuut kwam dan toch de verdiende 1-0 op het scorebord. Ottink reageerde attent nadat een corner van Hoekstra niet goed werd weggewerkt en schoot beheerst raak.  Ook na het doelpunt bleven de beste kansen voor HSC, maar voor de rust viel er geen doelpunt meer.

In de tweede helft kwam RKHVV uit het niets op gelijke hoogte. Sissing profiteerde van een foutje van Uguz en schoot knap raak. HSC leek amper bekomen van de gelijkmaker, toen het de volgende dreun kreeg te verwerken. Na een afgeslagen corner bleef de bal in een kluwen van spelers hangen. Hendrinks reageerde het meest attent en schoot, geheel tegen de verhoudingen in, de 1-2 tegen het net. RKHVV bleef zich beperken tot verdedigen, maar hielp HSC wel aan de gelijkmaker. Zes minuten voor tijd werkte Van der Heiden een voorzet van rechts ongelukkig achter zijn eigen doelman. In blessuretijd leek HSC alsnog de volle winst te gaan pakken, toen de ploeg een penalty kreeg na een overtreding op Uguz. Hoekstra (foto) posteerde zich achter de bal, maar miste jammerlijk. Eén minuut later mocht Hoekstra het nog een keer proberen vanaf elf meter toen de scheidsrechter een handsbal van de RKHVV verdediger opnieuw bestrafte met een penalty. De tweede strafschop van de middag was wel aan de verdediger besteed en daarmee bepaalde hij de eindstand op: 3-2.

HSC’21 – RKHVV: 3-2 (1-0

Scoreverloop: 31. Ottink 1-0, 57. Sissing 1-1. 67. Hendrinks 1-2, 84. Van der Heiden 2-2 (e.d.), 91. Hoekstra 3-2 (pen.)