Maandag 26 februari 2024
Twentesport

HSC’21 na vroege rode kaart Grondman onderuit tegen VVSB

Geplaatst op 3 februari 2013 door   ·   Geen reacties

HAAKSBERGEN – HSC’21 heeft de cruciale wedstrijd tegen VVSB verloren. Verdediger Freek Grondman kreeg al vroeg in het duel een omstreden rode kaart, nadat hij Koen Bosma vloerde. De bezoekers maakten optimaal gebruik van de man-meer-situatie door via doelpunten van Michael van Laere en Bosma verdiend te winnen.

De wedstrijd was amper begonnen of HSC’21 kon met tien man verder. VVSB-aanvaller Bosma leek te ontsnappen aan de HSC’21-verdedigers, maar werd op de rand van het zestienmetergebied onreglementair gestopt door Grondman. Scheidsrechter Stijn Berben zag in Bosma een doorgebroken speler en gaf Grondman de rode kaart. Dat was omstreden, want Mart Stokkers leek nog in staat om redding te brengen.

Met een man minder was het voor de Haaksbergenaren puzzelen om de juiste balans in het elftal te vinden. Eerst werd Arjan Goorman van het middenveld terug gehaald naar de verdediging, maar even later besloot trainer Wilco Klop toch om te gaan wisselen. Spits Remy Raterink moest het veld ruimen voor verdediger Caglar Uguz, zodat Goorman weer middenvelder was. Later in het duel maakte Klop weer een verandering en werd rechtsback Sven Weustink als aanvaller gebruikt. Uiteindelijk sloot de topklasser de wedstrijd af met vijf aanvallers.

Veel maakte het niet uit, want VVSB profiteerde op professionele wijze van het overtal. De HSC’21-defensie mocht tot de middenlijn vrij rondspelen, maar werd daarna opgevangen. De ploeg uit Noordwijkerhout bouwde zorgvuldig op en probeerde via de flanken de weg naar het doel van HSC’21 te vinden. Het doelpunt van VVSB was er dan ook één uit het boekje. Een goede voorzet van Bosma werd door Van Laere gepromoveerd tot doelpunt. HSC’21 werd vooral via de gebroeders Sven en Mirko Weustink gevaarlijk, maar hun inzetten troffen geen doel.
Even na rust besliste Bosma de wedstrijd door een vrije trap fraai achter doelman Melvin Koetsier te krullen. HSC’21 probeerde nog wel om terug te komen in de wedstrijd, maar was niet bij machte om de goed georganiseerde defensie van VVSB te kraken.

HSC’21 staat nu twaalfde in de zondag topklasse. De ploeg verzamelde tot dusver twintig punten uit achttien wedstrijden. VVSB passeert de Haaksbergenaren en heeft nu 21 punten.

HSC’21 – VVSB 0-2 (0-1)
Scoreverloop:
22. Van Laere 0-1, 53. Bosma 0-2.
HSC’21: Koetsier; S. Weustink, Grondman, Stokkers, Garritsen (72. Avsar); Schutten, Nieuwboer, Goorman; Ottink, Raterink (10. Uguz), M. Weustink (71. Altunbas).

Foto: HSC-verdediger Koen Garritsen (links) in de verdrukking
(foto Wim Busschers)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief