HSC’21-Quick’20 3-2 (2-2) – Analyse door Dennis Sepp

Geplaatst op 2 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

‘De neutrale toeschouwer heeft een leuke wedstrijd gezien met vijf doelpunten, maar het was niet altijd hoogstaand voetbal. Quick’20 begon tactisch sterk met passie en met druk op het doel van HSC’21. Ze speelden met twee blokken van 4 en met 2 aanvallers die meestal niet naast elkaar speelden. Ik vond dat logisch omdat HSC veel hoger op de ranglijst staat en Quick het zelf niet van het echte voetbal moet hebben. De twee doelpunten van Quick waren erg mooi en op dat moment verdiend.

HSC wil graag verzorgd voetbal spelen om van daaruit kansen te creëren en te scoren. Maar gisteren was dat wat minder aan de orde. De doelpunten van HSC kwamen twee keer voort uit een standaardsituatie en één keer door zwak ingrijpen van Quick-verdedigers. HSC won wel verdiend, want na een half uur kwam de ploeg beter in de wedstrijd en trok dat op basis van meer kwaliteit door tot het eind.

De amusementswaarde beoordeel ik met een 7. Vanwege de doelpunten en het scoreverloop. De tragiek zat em in de 47ste minuut toen Quick alsnog de gelijkmaker moest incasseren.
Sven Weustink (foto) was de Man of the Match. Hij scoorde de winnende goal, speelde goed, is bij standaardsituaties gevaarlijk en verdedigend sterk. Ook gisteren liet hij steeds weer een aanvaller achter zich aanrennen als hij opstoomt naar voren.
Stef Ottink krijgt een ster. Hij heeft altijd dreiging. Als hij de bal krijgt gebeurt er wat.
Erwin Nieuwboer vond ik heel sterk spelen met zijn steekballen, met zijn oog voor de vrije ruimtes. Hij is balvast en straalt rust uit.
Beckmann hield zijn ploeg in de eerste helft met een prachtige redding op een schot van Altunbas op de been en deed dat in de tweede helft weer een paar keer, zodat HSC niet wegliep. Ook hij krijgt een ster.’

HSC’21 – Quick’20 3-2 (2-2).
12.  Elbersen 0-1, 16. Veensma  0-2, 31. Wensing 1-2, 45+2 Altunbas  2-2, 65. Sven Weustink 3-2.
Toeschouwers 800, scheidsrechter Martens.
Rode kaart: 88. Veensma (Quick) wegens slaan van tegenstander Nieuwboer.
Gele kaarten: Cenk Uguz en van Ek (HSC); Veensma, Weusthof, Kocoz en Beckmann (Quick).