Vrijdag 17 januari 2020
Twentesport

HSC’21 speelt gelijk tegen Lienden en trainer tekent bij

Geplaatst op 17 november 2019 door   ·   Geen reacties

HAAKSBERGEN – In een matige vertoning deelde derde-divisionist HSC’21 vanmiddag in Haaksbergen de punten met FC Lienden. Bij rust was de stand nog dubbelblank en bij het eindsignaal hadden beide teams één keer gescoord.

In de eerste helft gebeurde er weinig, al was HSC’21 wel de gevaarlijkste ploeg, maar de voorwaartsen hadden het vizier niet op scherp staan. Zo slaagde sterkhouder Stef Ottink, toch de beste man van het veld, er met verve in na een vlekkeloze aanval met alleen de keeper nog voor zich deerlijk te missen en ook Cenk Uguz wist in lansrijke positie geen raad met de bal. Ook de bezoekers uit de Betuwe leken gezien de omgang met de bal nog geen raad met de mogelijkheden, maar etaleerden wel een surplus aan massieve power en gegroepeerde controle.

Meteen na rust zetten de gasten de wedstrijd op scherp doordat Djamel Boerstra de gasten onverwacht op voorsprong zette, wat ook defensie van de Haaksbergenaren valt aan te wrijven. Hij rondde en snelle soloactie met een doelpunt af. Het was voor trainer Daniel Nijhof reden alsnog (en voor hen eindelijk) Bas Postma en Burak Babuloglu te brengen om voor wat meer druk te zorgen op de defensie van Liende. Er was evenwel een strafschop nodig om de thuisclub de gelijkmaker te laten scoren. Stef Ottink werd onreglementair opgehouden in de zestien en deze buitenkans liet Diego van der Weide zich vanaf elf meter niet ontnemen en hij scoorde afgemeten. Eigenlijk was een remise enige juiste stand op het sportpark Groot Scholtenhagen.

Daniel Nijhof tekent bij
Na afloop maakte Nijhof bekend dat hij na dit seizoen, zijn derde als hoofdtrainer en negende in dienst van de Haaksbergse club, er nog minimaal één aan toevoegt. Hij is ook volgend seizoen hoofdtrainer bij HSC’21, zonder zijn huidige assistent Martijn Abbenhues, want die heeft aangegeven nieuwe horizonten te willen verkennen. Volgens het bestuur van HSC’21 past Nijhof zowel qua clubcultuur als qua filosofie en voetbalvisie bij de club van Groot Scholtenhagen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief