Maandag 4 maart 2024
Twentesport

HSC’21 speelt uitwedstrijd bij ADO’20 op 16 december uit

Geplaatst op 13 november 2012 door   ·   Geen reacties

HEEMSKERK – Er waren drieëntwintig minuten gevoetbald en assistent-scheidsrechter Balta (foto, midden) kon met geen mogelijkheid verder. De wedstrijd ADO’20 – HSC’21 werd gestaakt en de grensrechter moest nog naar de kleedkamer. HSC’21-verdediger Koen Garritsen (foto, rechts) twijfelde niet en ondersteunde de geblesseerde naar de zijkant van het veld. Daarmee was het probleem echter niet verholpen, want de wedstrijd werd definitief gestaakt.

Noodnummer
Nadat bleek dat de ongelukkige grensrechter voorlopig zijn laatste meters op het kunstgrasveld van ADO’20 had gemaakt, werd geprobeerd een vervanger te regelen. In een dergelijk geval kan gebruik worden gemaakt van een noodnummer van de KNVB. Doordat het nummer tijdens meerdere pogingen bezet was, werd de hoop om nog een grensrechter te vinden opgeven. Een half uur was verstreken en scheidsrechter Oostrom kon niets anders dan het duel definitief staken.

Overmacht
Vervelend voor de Haaksbergse formatie, die ruim twee uur in de bus zat om in Heemskerk te komen. Van het oosten naar het westen, dwars door het land. Na drieëntwintig minuten voetbal op het redelijk drukke sportpark De Vlotter was het alweer klaar en kon de terugreis beginnen. ‘Een reis van in totaal 370 kilometer’, vertelt algemeen secretaris Wim Busschers van de zondag topklasser een dag na het debacle. De club draagt zelf de verantwoordelijkheid voor kosten die het maakt bij een uitwedstrijd. ‘Dit is overmacht’, weet ook Busschers. ‘De reglementen bieden hier in ieder geval geen oplossing voor. We draaien hier als club in ieder geval zelf voor op.’

Nieuwe datum
Dus kan HSC’21 op korte termijn weer afreizen naar Heemskerk. De nieuwe datum voor de 64 minuten die nog gespeeld moeten worden is 16 december. Die dag treffen de beide ploegen elkaar om 14.00 uur op sportpark De Vlotter. Of grensrechter Balta er dan al weer bij is, is nog maar de vraag. Garritsen zal er ongetwijfeld wél zijn. Gewoon als verdediger en dit keer niet als steuntje voor een geblesseerde assistent-scheidsrechter.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief