Woensdag 21 februari 2024
Twentesport

HSC’21 ten koste van DVS’33 naar finale districtsbeker

Geplaatst op 1 mei 2013 door   ·   Geen reacties

Remy RaterinkERMELO – HSC’21 heeft zich in Ermelo ten koste van DVS’33 weten te plaatsen voor de finale van de districtsbeker. Dat ging overigens niet zonder slag of stoot, want de topklasser gaf een 2-0 voorsprong uit handen en had uiteindelijk strafschoppen nodig om de thuisploeg op de knieën te krijgen.

Door diverse blessures en schorsingen kon Wilco Klop geen beroep doen op bepalende spelers als Freek Grondman, Mart Stokkers en Koen Garritsen. Het was dan ook verwonderlijk dat de verdediging met Arjan Goorman, Waldo Rhebergen en Niels Rupert (tweede elftal) zo lang stand hield. Pas na ruim een uur spelen wist DVS’33 de tweedehands verdediging te passeren.

Even daarvoor had Remy Raterink (foto) de Haaksbergenaren al op voorsprong gezet en was de stand door een eigen doelpunt al verdubbeld. Ondanks een rode kaart voor Arjan Goorman (2x geel) leek het erop dat HSC stand ging houden, maar dat gebeurde niet. Diep in blessuretijd kwam de hoofdklasser alsnog op gelijke hoogte met de groenwitten. Strafschoppen maakten daarna uit dat HSC in de finale mag aantreden tegen De Treffers. De ploeg won de serie met 6-5. Een loting bepaalt welke ploeg thuis speelt in de finale van de districtsbeker.

DVS’33 – HSC’21* 2-2 (0-0)
Scoreverloop:
55. Raterink 0-1, 57. Eigen doelpunt 0-2, 63. Baum 1-2, 90+4. onbekend

*door na strafschoppen (5-6)

Archieffoto: Remy Raterink

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief