HSC’21 uit strijd KNVB-beker door smadelijke deceptie

Geplaatst op 22 augustus 2017 door   ·   Geen reacties

HAAKSBERGEN – De derdedivisionist HSC’21 heeft zich behoorlijk in de kaarten laten kijken door zich op eigen veld te laten verrassen het door de hoofdklasser Zwaluwen uit Vlaardingen. Het gevolg is dat de Haaksbergse club buiten het toernooi om de KNVB-beker valt, wat toch wel een grote deceptie mag worden genoemd.

In de kwalificatiewedstrijd was HSC’21 bij vlagen wel de dominante ploeg, maar kon de bezoekers uit Zuid-Holland geen pijn doen. Aangezien de Zwaluwen wél via hun topschutter Ricardo Merrelaar scoorden, een minuut of vijf voor rust, ging de wedstrijd met 0-1 verloren. De gasten hielden in het tweede bedrijf vrij makkelijk stand, ook toen HSC’21 naarmate de wedstrijd vorderde. Sterker nog, vanuit de omschakeling waren de beste kansen voor de Vlaardingers, die nota bene 201 kilometer hadden moeten reizen voor de bekerkraker.

Vanaf de tachtigste minuut moesten de Zwaluwen na de tweede gele kaart voor Wesley de Heij door met tien man, maar HSC’21 kon ook in overtal op Groot Scholtenhagen geen zoden aan de dijk zetten. Sterker nog, kort voor tijd kwam ook HSC’21 met tien man te staan toen Kelvin Veensma werd heengezonden. HSC’21 likte groggy zijn wonden en trainer Daniel Nijhof sprak over een grote teleurstelling. In de Vlaardinger kleedkamer was het groot feest, zij gaan in de koker van de KNVB-beker; de terugreis was weer 201 kilometer, maar zal heerlijk zijn geweest.