Vrijdag 19 april 2024

HSC’21 verliest door arbitrale beslissing

Geplaatst op 19 november 2017 door   ·   Geen reacties

HAAKSBERGEN – De scheidsrechter speelde bij de wedstrijd van HSC’21 tegen Westlandia een cruciale rol. Door kort na rust een handsbal als opzettelijk te beoordelen en te bestraffen met een rode kaart en een strafschop had de leidsman een hoofdrol in het duel dat in 1-3 eindigde.

Voor rust was het het Westlandia dat het beste van het spel had en enkele mogelijkheden kreeg om de score te openen. Dat gebeurde niet, het was HSC’21 dat op voorsprong kwam. Bas Postma zorgde met zijn doelpunt ervoor dat de thuisploeg de leiding nam. Halverwege de eerste helft kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Bajic tekende voor de 1-1, tevens de ruststand.

Tien minuten na rust haalde Freek Grondman de bal met de arm van de doellijn. Hands riep Dongen, aangeschoten reageerde Haaksbergen. De scheidsrechter was heel resoluut en kende geen genade. Rood voor Grondman, penalty voor de ploeg uit Naaldwijk. Bajic schoot raak en bracht de bezoekers op voorsprong.

HSC zocht naar de gelijkmaker, maar met een numerieke minderheid tegen een toch al sterkere tegenstander bleek dat een erg lastige opgave. Diep in blessuretijd bepaalde Markes de eindstand op 1-3.

HSC’21 – Westlandia 1-3 (1-1).
Score: 24. Postma 1-0, 28. Bajic 1-1, 56. Bajic 1-2 (pen.), 95. Markes 1-3.
Rode kaart: 55. Grondman (HSC’21).
HSC’21: Brammer, Veensma, Grondman, Caglar Uguz (71. Visschedijk), Engberink, Veldhuis, Screever, Bas ter Hogt, Tom ter Hogt (58. Derksen), Postma, Spanjaard.