Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

HSC wint de eerste seizoensderby tegen Quick verdiend

Geplaatst op 10 september 2017 door   ·   Geen reacties

HAAKSBERGEN/OLDENZAAL – De derby in de derde divisie tussen HSC’21 uit Haaksbergen en Quick’20 uit Oldenzaal is vanmiddag op Groot Scholtenhagen in Haaaksbergen door de thuisploeg met 2-1 gewonnen.

De overwinning was dik verdiend, al werd het bij 2-0 door doelpunten van Bas ter Hogt nog wel een spannende slotfase toen Jip Kemna de aansluitingstreffer produceerde.

HSC’21 heeft de eerste overwinning nu binnen en het is afwachten hoe lang Quick’20 daar nog op zal moeten wachten. De ploeg uit Oldenzaal heeft aan kwaliteit ingeboet, met name door het vertrek van Rens van Benthem. Bas ter Hogt maakte dus de beide goals voor de Haaksbergse formatie, al was Quick’20 dat wel de eerste kans kreeg, maar Luuk Stolker kon onvoldoende richting en schotkracht in zijn poging van een meter of twintig leggen. Dus was de bal een prooi voor Jeffrey Brammer.

Soort van spanning

Na een half uurtje scoorde Ter Hogt zijn eerste van de middag en na een uur, dus een kwartier in het tweede bedrijf, verdubbelde hij de stand. Het was zoals gezegd invaller Jip Kemna die een soort van spanning terugbracht, waarna Quick’20 va banque ging spelen, op de rand, wat een rode kaart wegens natrappen opleverde voor invaller Frank Eulderink, een speler uit de Oldenzaalse school, die niettemin ook een seizoen voor HSC’21 uitkwam.

HSC’21-Quick’20 2-1 (1-0)
Scoreverloop: 30. Ter Hogt 1-0, 60 Ter Hogt 2-0, 75. Kemna 2-1
Opstelling HSC’21: Brammer, Veldhuis, Caglar Uguz (88 Grondman), Van Ek, Postma, (Bas) Ter Hogt, Screever, Engberink (82 Van Dijk), Veensma, Fawzi (69 ((Tom) Ter Hogt), Spanjaard.
Opstelling Quick’20: Van Berkel, Van Houten, Snelders, Bökkerink (70 Kemna), Zwienenberg, Kamp, Stolker (85 Kemerink), Visscher, Schepers, Degenaar (62 Eulderink), Van Breemen.
Rood: 90. Eulderink (Quick’20)
Geel: Postma en Screever (HSC’21) Kamp en Engberink (Quick’20)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief