Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

HSC’21 zakt door het ijs en Quick’20 doet goede zaken

Geplaatst op 18 februari 2018 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL/HAAKSBERGEN – Door zelf alles te geven en door de tegenstander op alle fronten te zien falen heeft Quick’20 vanmiddag op eigen veld in Oldenzaal de derby tegen HSC’21 uit Haaksbergen gewonnen.

Een even verrassende als belangrijke zege voor Quick’20 dat een gedreven indruk maakte, maar ja, als HSC’21 behalve een onbestendige ook nog eens onbeholpen indruk maakt kan die ploeg natuurlijk geen gevaar zijn. Het missen van en strafschop door Bas ter Hogt, en daardoor de aansluitingstreffer, was treffend voor deze wedstrijd. Het zal geen vriendendienst zijn geweest, dus rest de conclusie dat HSC bij Quick ondanks het stralende lenteweer door het ijs is gezakt.

De eindstand was al bij rust bereikt door doelpunten van Ryan Snelders in de elfde minuut en Ewout van Breemen-Schneider vijf minuten voordat de thee was getrokken.

Zelfvertrouwen
Behalve dat Quick’20 goede zaken doet in de strijd tegen degradatie uit de derde divisie revancheert de ploeg zich ook voor de nederlaag die eerder dit jaar werd geleden in Haaksbergen. Quick’20 is volgens trainer Michel Steggink bezig aan een mooie serie, hij ziet het zelfvertrouwen groeien en het team (daardoor) beter worden.

Vanmiddag liet de Oldenzaalse trots meteen zie wat ze van plan was: furieus van start en geen ruimte laten de Haaksbergse brigade onder de druk uit e laten komen. Een geluk, deels afgedwongen, was de strafschop die vroeg in de wedstrijd werd gegeven na een al te heftige bejegening op Jan Willem Kamp Snelder benutte deze buitenkans.

Vlekkeloos

HSC’21 moest nu komen, maar speelde met talm en traan. Vijf minuten voor rust verdubbelde Van Breemen-Schneider de voorsprong na een vlekkeloze aanval.

In de tweede helft kwamen de bezoekers uit Haaksbergen wat meer in het spel voor, maar veel gevaar had Quick’20 hier biet van te duchten, zeker niet toen de koppies bij HSC’21 na dik een uur steeds meer gingen hangen, De spanning ad teru kunnen komen toen de gasten ook een strafschop kregen, maar zelfs die mogelijkheid was aan Bas ter Hogt niet besteed.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief