Woensdag 19 juni 2024
Twentesport

HSC’er Wilens moet bij Excelsior’31 de ‘kapstok van het elftal’ worden

Geplaatst op 8 februari 2011 door   ·   1 Reactie

RIJSSEN – Excelsior’31 heeft weer een bekende amateurspeler gestrikt voor het nieuwe seizoen. Het is Robert Wilens (rechts op de foto), die al jaren actief is bij HSC’21 in zijn woonplaats Haaksbergen. Wilens is een aanvaller die in de spits of achter de spitsen kan spelen.  Erwin Looms, voorzitter van de technische commissie van Excelsior noemt de 26-jarige Wilens de man die in de toekomst ‘de kapstok’ van het elftal kan worden. ‘Ik bedoel daarmee dat hij anderen beter kan laten voetballen. In mijn visie zijn er daarvan niet veel’, meent de oud-spits van Excelsior, maar ook van HSC waar hij jarenlang successen heeft geboekt, maar waar hij nu dus een speler  gaat weghalen. ‘Ja, dat weet ik, dat is altijd lastig, maar we hebben dit in alle openheid gedaan. We wilden hem nou eenmaal graag hebben. Robert is balvast, werkt altijd hard, is een aanspeelpunt. Je merkt bij dat soort spelers vaak hoe belangrijk ze zijn als ze een keer niet meedoen. Dat schakeltje misten we nog bij Excelsior’, aldus Looms.

Wilens zelf is een paar keer wezen kijken bij de Rijssense topklasser en is erachter gekomen dat het een ‘supermooie club’ is, zoals hij het zelf uitdrukt. ‘Die ambiance bij zo’n zaterdagclub vind ik prachtig. Het leeft ontzettend daar, voor mij is dit een mooie, nieuwe uitdaging. Ik wil eens kijken wat erin zit. Ik hoop dat ik er een betere voetballer word’, aldus de Haaksbergenaar die niet ontkent dat hij bij Excelsior een hogere vergoeding krijgt dan bij HSC. ‘Financieel is het niet onaantrekkelijk, maar dat is niet mijn drijfveer. Dat is het nooit geweest. Nee, ik wil naar een mooie club, ik doe dat niet zomaar, want ik voel dat ik er klaar voor ben.’

Wilens is met zijn zesde seizoen bezig bij HSC. Dat hij gaat vindt zijn huidige trainer Paul Krabbe jammer. ‘Ik vind het goed, heb me er al bij neergelegd. Hij kan er vier keer zoveel verdienen, hij kan daar misschien een niveau hoger spelen. Prima. Ik heb vorig jaar ook al spelers zien vertrekken.  We moeten zien hoe hem te zijner tijd gaan vervangen. Daar moeten we creatief in zijn, want met de geldbuidel zwaaien is er niet meer bij’, luidt de reactie van Krabbe.
De trainer van HSC’21  vindt het overigens  frappant  dat Erwin Looms als de technische man van Excelsior bij Wilens aanklopte. ‘Looms was tot voor kort lid van onze technische commissie  en zwaait nu de scepter bij Excelsior. Hij wilde eerst Berger van HHC ophalen, maar dat lukte niet. Van Wilens was hij nooit zo gecharmeerd, zo zei hij wel eens, maar nu haalt hij hem toch naar Excelsior. Ik wil echter geen ruzie met Erwin, want ik heb juist altijd een zwak voor hem.’

Krabbe merkt overigens nog wel op dat HSC moet oppassen dat het geen doorgeefluik wordt. ‘Excelsior is al vaker aan de deur geweest bij ons. Ze wilden Brammer ook al weghalen en deden dat achter onze rug om. Zo is het vorig jaar ook met Bartelds gegaan. Van de belangstelling voor Wilens waren we wel op de hoogte. Of we  de vacature intern oplossen of met een speler van buiten moet zich in de toekomst uitwijzen. Misschien worden we er beter van. Dat is wel eerder gebeurd. Elk nadeel heeft ook weer zijn voordeel’, aldus de trainer van de hoofdklasser.
Erwin Looms ontkent dat er over de poging om doelman Brammer naar Excelsior te halen geen contact zou zijn geweest met HSC.  ‘Peter Visser van de technische commissie was steeds keurig op de hoogte’, reageert Looms.

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Bram says:

    Erwin Looms moet zich diep schamen, heeft hij dan geen haartje clubliefde overgehouden, aan al die jaren dat hij bij HSC’21 heeft gespeeld? En dan nu de club leeg te roven van zijn betere spelers, voelt hij dan helemaal geen morele verplichtingen meer naar zijn oude club?
Archief