Zaterdag 22 juni 2024
Twentesport

Internationaal Suryoye Aramees voetbaltoernooi in Hengelo

Geplaatst op 1 juni 2011 door   ·   1 Reactie

HENGELO De Suryoye Culturele Vereniging Baradaeus organiseert ook dit jaar weer een groot internationaal Suryoye Aramees voetbaltoernooi in Hengelo. Veel bekende Suryoye voetballers uit de regio nemen jaarlijks deel aan dit toernooi, dat dit jaar tijdens het pinksterweekend (zondag 12 en maandag 13 juni) zal  plaatsvinden op de velden van Juliana ’32 te Hengelo.

Na het succes van twee jaar geleden mag S.C.V. Baradaeus Hengelo het jaarlijkse toernooi opnieuw organiseren. Teams uit België, Duitsland en Nederland nemen deel aan het toernooi. En bijna allemaal teams, bestaande uit uitsluitend Suryoye jongeren. Daarnaast zullen de eerste elftallen van Mediterraneodo en FC Aramea aan de aftrapt verschijnen. Bekende namen uit de regio die jaarlijks meedoen zijn: Christiaan Cicek (vanaf volgend seizoen Excelsior’31), Sargon Gouriye (foto/Spakenburg), Andreas David (Excelsior ’31), Metin Aydin (VV Glanerbrug), Amanuel Tunç (ATC ’65), Marco Aydin, Benjamin Can, Chris Oral en Augien Aslan (allen Sportclub Enschede). Dit is slechts een greep uit de vele voetballers die deze twee dagen hun Suryoye vereniging zullen vertegenwoordigen.

Met Gouriye, Oral, Tunç en Cicek heeft Hengelo een sterk elftal. Cicek: ‘Elk jaar kijken velen uit naar dit toernooi. Met Hengelo hebben we een sterk elftal en spelen we altijd om de prijzen. Daarnaast is de sfeer fantastisch en is het leuk om met vrienden samen te voetballen in een team.’ Een mogelijke tegenstander die Cicek en Gouriye tegen zullen komen is Enschedeër Andreas David, vorig seizoen nog een teamgenoot bij Quick ’20. Met hem en enkele andere spelers heeft ook Enschede een kwalitatief sterke ploeg.

Zoals gezegd organiseerde S.C.V. Baradaeus Hengelo het toernooi twee jaar geleden ook. Destijds was het volgens Johannes Cildavil, de voorzitter van het bestuur van S.C.V. Baradaeus, een regelrecht succes: ‘Beide dagen waren er ruim 1000 toeschouwers, maar toen zat het weer ook mee. We hopen op een herhaling wat betreft de weersomstandigheden. Naast het voetbal proberen we het publiek dit jaar ook met andere zaken te vermaken. Uiteraard is iedereen van harte welkom.’

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Dani says:

    Super voor de Aramese gemeenschap
Archief