Dinsdag 27 februari 2024
Twentesport

Kansloos verlies voor zowel Excelsior”31 als ook DETO

Geplaatst op 14 september 2019 door   ·   2 Reacties

RIJSSEN/VRIEZENVEEN – Voor de Twentse voetbalclubs op het hoogste niveau van het zaterdagvoetbal viel er vandaag niets te halen. Excelsior’31 ging in de derde divisie bij Sparta Nijkerk kansloos onderuit. Het werd 2-0, wat een slap aftreksel was van de verhoudingen in het veld.

In een zonovergoten Vriezenveen was hoofdklasser DETO geen partij voor de veel sterkere bezoekers van RKAV Volendam dat met 1-4 triomfeerde.

Sparta Nijkerk-Excelsior’31 2-0 (1-0)
Op de overwinning van Sparta Nijkerk viel vanmiddag niets af te dingen, want Excelsior’31 was negentig minuten de onderliggende partij. In de eerste helft scoorde Jasper Buitenhuis werd het meteen na rust werd 2-0 door Frank Heus. Daarmee is het verhaal van deze wedstrijd wel zo ongeveer verteld. Vorig seizoen troefden de Rijssenaren de Nijkerkers af in de titelrace en werden kampioen, maar wist Sparta via de nacompetitie óók promotie naar de derde divisie af te dwingen en won op dit niveau tot nu toe alle vier de wedstrijden. De matheid die vanmiddag over de ploeg uit Rijssen lag kan te maken hebben met de file waarin de spelersbus van Excelsior’31 tijdens de heenreis op de A1 verzeild raakte, waardoor de wedstrijd op De Ebbenhorst een uur te laat begon. Komende zaterdag komt Harkemase Boys naar Rijssen.

DETO-RKAV Volendam 1-4 (0-3)
In een kansloze missie beet DETO uit Vriezenveen vanmiddag op het eigen sportpark Het Midden in het zand tegen een veel beter RKAV Volendam. De bezoekers hadden bij rust al ruim afstand genomen door treffers van Kevin Gielen (een hele snelle goal), Niels Springer (na een dik kwartier) en Stefan Plat (zuiver schot in de bovenhoek) en kwamen na de thee zelfs op 0-4 (geplaatste bal uit en in het maandje). DETO zwoegde en ploegde wel, maar creëerde weinig, al redde Kevin Aman kort voor tijd nog wel de eer. Het team van trainer Otto Krabbe ontbeerde voetballend enig finesse en kon dat met powervoetbal niet compenseren. Het was dat de Volendamse formatie na rust niet meer aandrong, want dat zou voor het doelsaldo van de Vriezenveners beroerd zijn geweest.

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. Pieter says:

    Inderdaad een kansloos Excelsior. Maar bovenal een kansloze tactiek. Wesselink gaf vorige week aan niet te zullen afwijken van zijn spelwijze. 2 keer eerder was hij actief op hoog amateurniveau. Hij haalde de Kerst niet bij SVZW en Spakenburg. De TC’s van beide clubs spraken over een onhoudbare situatie. Maar eens kijken hoelang zijn tunnelvisie nu stand houdt.

  2. jan says:

    Ja hoor, daar gaan we weer op de Koerbeld`.Het duurde even ,maar ze zijn er nog.
Archief