Vrijdag 19 juli 2024
Twentesport

Kansloze nederlaag Deto

Geplaatst op 3 november 2012 door   ·   Geen reacties

VRIEZENVEEN – Deto Twenterand is thuis zwaar onderuitgegaan tegen IJsselmeervogels. De Spakenburgers wonnen met 5-0 in een wedstrijd waar dubbele cijfers tot de mogelijkheden behoorde. Doelman Johannes Yarbug (foto) voorkwam dat de nederlaag nog erger werd.

Deto, dat zoals aangekondigd, 4-4-2 speelde in plaats het gebruikelijke 4-3-3 spelsysteem, kon in de openingsfase goed meekomen met de bezoekers. Semol Souhuwat kreeg zelfs de mogelijkheid om de score te openen. Nadat hij die kans onbenut liet, was het IJsselmeervogels dat het spel naar zich toe trok. De bezoekers lieten Deto in de waan dat het meevoetbalde, maar gaven de thuisploeg ruimte tot de rand van het strafschopgebied. Door die tactiek kreeg de ervaren ploeg zelf ook ruimte en profiteerde daar optimaal van. Jasmin Ramic en Stefano Goncalves zorgden voor een 0-2 stand halverwege.

Na de hervatting probeerde Deto zich terug te knokken in de wedstrijd. Omdat IJsselmeervogels het presteerde de ene na de ander kans onbenut te laten en Johannes Yarbug aan Vriezenveense zijde weer eens de absolute uitblinker was, bleef de hoop toch nog iets van het duel te kunnen maken ook nog geruime tijd in stand. Na de 3-0 van Van Laar was het duel definitief gespeeld. Deto gaf zich gewonnen en deed dat met zoveel overgave dat het bijna open huis leek. IJsselmeervogels profiteerde dankbaar. Joey Snijders en Bennie van Noord vonden het net en zorgden voor de 5-0 eindstand.

DETO Twenterand– IJsselmeervogels (0-2) 0-5
Scoreverloop: 36. Ramic 0-1, 45+2. Goncalves 0-2, 71. Van de Laar 0-3, 79. Snijders 0-4, 90. Van Noord 0-5.
DETO Twenterand: Yarburg, Kram, Oude Booyink, Van Staa, Souhuwat, Bruns, Ter Avest, Schepers (63. Wesselink), Rumathé, Aslan, Fraterman.

Foto: Herman oude Alink/www.sportfoto-regiotwente.nl

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief