Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

Kerr: ‘DETO handhaaft zich en ik ga terug naar Luctor’

Geplaatst op 2 juni 2017 door   ·   Geen reacties

VRIEZENVEEN – De hoofdmacht van de voetbalclub DETO kan morgen voor de derde keer in vijf jaar degraderen. Het team speelt dan op sportpark Het Midden in Vriezenveen de return tegen Lelystad’67 om lijfsbehoud in de eerste klasse. DETO-spits Mike Kerr blikt in gesprek met Twentesport onder meer vooruit op de finale en vertelt over zijn eigen rol.

De heenwedstrijd in de polder tussen de twee ploegen eindigde in 2-2. DETO kwam twee keer op voorsprong. Kerr: `Wij konden door de hitte niet negentig minuten lang druk zetten.´De temperatuur liep in Lelystad op tot 32 á 33 graden. Morgen wordt het volgens weerkundigen maximaal 24 graden in Vriezenveen. Hierdoor is Kerr ervan overtuigd dat zijn ploeggenoten wel de hele partij druk kunnen zetten. `Lelystad gaat zodoende in de problemen komen.´ Kerr weet zeker dat zijn ploeg wint van de tweedeklasser. `We hebben genoeg kwaliteit om makkelijk mee te draaien in de eerste klasse´, aldus de Almeloër, die behalve als spits ook als rechtsbuiten uit de voeten kan.

DETO vecht nu dus tegen degradatie, maar hoe anders was dit zes seizoenen geleden, toen de rood-zwarten uit Vriezenveen de Topklasse bereikten. Ze waren overigens slechts één seizoen op dit platform actief. Eén niveau lager (hoofdklasse) liep het ook niet, waardoor DETO in 2014 degradeerde naar de eerste klasse.

Basisplaats kwijt

Kerr is bezig aan zijn tweede seizoen in Vriezenveense dienst. `In mijn eerste seizoen en in de eerste helft van dit seizoen speelde ik aardig veel. Op een gegeven moment koos de trainer (Jos van der Veen red.) voor een andere opstelling, omdat er te weinig gescoord werd. Dit ging ten koste van mij. Ik vond dit jammer en had nog geloof in een systeem met twee spitsen, Frank Smit en ik. Ik ben geen goalgetter, maar een speler die anderen in scoringspositie brengt.´ Dit sterke punt kwam naar voren tijdens de heenwedstrijd tegen Lelystad. Kerr legde de bal terug op een medespeler en die schoot binnen.

Terug naar Luctor

In die wedstrijd moest Kerr het doen met een invalbeurt, zoals vaker in de tweede seizoenshelft. Dit is één van de redenen waarom hij volgend seizoen gaat voetballen voor zijn oude club en tweedeklasser Luctor et Emergo uit Almelo. `Ik ga er vanuit dat ik daar een basisplaats krijg en er wordt een systeem met twee spitsen gehanteerd. Dit ligt mij het best´, vertelt de 25-jarige. Een andere belangrijke reden waarom Kerr bij Luctor gaat voetballen is zijn werk. Hij had soms dagen dat hij pas om 18.30 uur naar het thuisfront in Almelo kon en diezelfde dag om 19.30 uur al op het trainingsveld van DETO moest staan. Kerr: `Hierdoor zag ik voetbal niet meer als hobby. Ik hoop bij Luctor het plezier terug te krijgen en kampioen te worden.´

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief