Knappe zege Rigtersbleek bij RKHVV in Huissen

Geplaatst op 25 september 2011 door   ·   Geen reacties

HUISSEN – Rigtersbleek heeft vanmiddag goede zaken gedaan door RKHVV in eigen huis te verslaan. Het werd 1-2. Beide clubs hadden nog maar één keer gewonnen, maar de Bleek rukt nu na twee overwinningen en twee remises op naar de subtop.
RKHVV ging voorvarend van start door een vroeg doelpunt van Kees Hendriks. Maar Rigtersbleek bleef ondanks deze tegenslag toch regelmatig het initiatief houden. Het werd een open wedstrijd met mogelijkheden aan weerskanten. Nick van der Luyt (foto) hielp de Enschedeërs weer aan een betere uitgangspositie door de gelijkmaker te produceren uit een voorzet van Frank Valley. Stef van der Velden en andermaal Van der Luyt hadden de score nog voor de rust kunnen verhogen, maar slaagden niet.

In de tweede helft bleef Rigtersbleek naar de overwinning zoeken. Het was de jonge Barak Uguz die dat streven vorm gaf. Na voorbereidend werk van Van der Luyt schoot de A-junior van twintig meter afstand de winnende treffer in de touwen.
Trainer Eddy Boerhof was een tevreden man: ‘Vorige week hadden we tegen UDI eigenlijk twee punten weggegeven. Dat wilden we rechtzetten en dat hebben we gerealiseerd met een goede teamprestatie’, aldus de Haaksbergenaar die zijn twee A-junioren een pluim op de hoed wilde steken. Hij doet wegens blessures een beroep op Burak Uguz en Milan Verschoor, beiden middenvelders, die zich goed staande houden.
Boerhof verwonderde zich over het grote aantal gele kaarten. In totaal waren dat er 11, waarvan de Bleek er zes meekreeg. ‘Heel vervelend, want het was een faire wedstrijd’, vond Boerhof.