Donderdag 18 april 2024

Knappe zege voor BWO, Stevo op eigen veld flink onderuit.

Geplaatst op 28 januari 2018 door   ·   Geen reacties

EERSTE KLASSE – De Twentse ploegen in de eerste klasse van het zondagvoetbal hebben met wisselend succes gespeeld. Opvallend was de nederlaag van Stevo, dat op eigen veld ruim verloor van RKZVC. BWO deed het veel beter, door thuis Rohda Raalte te verslaan.

Longa’30 – Rigtersbleek 3-1 (1-1).
Score: Monninkhof 0-1, Bader 1-1 en 2-1, Kerperien 3-1.

Rigtersbleek kwam via Gerard Monninkhof na een scherpe counter al snel op 0-1, maar Tim Bader zorgde voor de 1-1 ruststand. Na de pauze moest Longa’30 ver terug, want Rigtersbleek was de betere ploeg. Bader was met een prachtige treffer opnieuw belangrijk voor de koploper: 2-1. Vlak voor tijd bepaalde spits Thomas Kerperien koppend de eindstand op 3-1.

BWO – Rohda Raalte 2-0 (0-0)
Score:  Bouwhuis 1-0, Bilanovic 2-0.
Tegen nummer twee Rohda Raalte wist BWO lange tijd prima mee te voetballen. De bezoekers kenden een lastige middag door het goede spel van BWO. Toen Bouwhuis twintig minuten voor tijd de score opende bleek dat er zelfs nog meer in zat voor de Hengeloërs. Rohda moest komen en zocht steeds meer de aanval. Vincent Bilanovic zorgde met de 2-0 kort voor tijd voor de definitieve beslissing.

Stevo – RKZVC 0-3 (0-1)
Score:
 Stokhorst 0-1, Belterman 0-2, Stokhorst 0-3.

RKZVC bleek duidelijk een flinke maat te groot voor Stevo. Na een paar gemiste kansen was het in de zevende minuut wel raak. Een aanval over rechts,  werd binnengeschoten door Sjors Stokhorst. Stevo kreeg enkele mogelijkheden maar scoorde niet. Na rust hield RKZVC de controle. Joey Belterman bracht de stand op 0-2 waarna Stokhorst met zijn tweede doelpunt het duel in het slot gooide.

De Zweef – FC Winterswijk 2-1 (1-1)
Score:
 Dikkers 1-0, Hofman 1-1, Snellink 2-1.

Uit die corner werd een voorziet van Jesper Krukkert doorgekopt tot voor de voeten van Sven Dikkers die met een halve omhaal de keeper onhoudbaar passeerde voor de 1-0. Na twintig minuten maakte Hofman gelijk. In de 76e minuut kon Jesper Krukkert in zijn gang naar het doel alleen maar worden gestuit met een overtreding. Nick Snellink nam de daaropvolgende strafschop en schoot De Zweef naar de overwinning.

Heino – Tubantia 1-1 (0-0)
Score:
Schokker 1-0 (pen.), Gouriye 1-1.

Heine kwam na rust vanaf elf meter op voorsprong. De doelpuntenmaker Schokker kreeg twee minuten later rood. Het duurde tot zeven minuten voor tijd voordat Tubantia kon profiteren van de numerieke meerderheid. Artur Gouriye scoorde de 1-1. In de blessuretijd kreeg een speler van Heino de 2e gele kaart, met 11-9 lukte het Tubantia niet meer de winnende treffer te scoren.