Zondag 19 mei 2024
Twentesport

KOSC op weg naar de tweede klasse

Geplaatst op 20 mei 2012 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Een behoorlijk aantal Twentse clubs kwam zondag in actie tijdens de nacompetitie. De ene club om zich te handhaven, de ander om te promoveren. Een overzicht van de gespeelde wedstrijden.

Voor Glanerbrug was de return tegen SC Joure een formaliteit. Afgelopen donderdag won de ploeg van interim-trainer Erik Hellegers (foto) namelijk met 7-1 in Joure. Toch maakte het elftal er op eigen veld een mooie voetbalmiddag van, door met 6-1 te winnen van de Friese bezoekers. In de finale van de nacompetitie om een plek in de Hoofdklasse C wacht Rigtersbleek.

Victoria’28 kende een ijzersterk eerste seizoen in de tweede klasse, met als toetje de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse. Daarin was Silvolde de eerste tegenstander. Op Hemelvaartsdag verloren de Enschedeërs al met 3-2 bij Silvolde, waardoor er zondag op eigen veld hoe dan ook gewonnen moest worden van de bezoekers. Dat lukte echter niet waardoor Victoria’28 ook volgend seizoen in de tweede klasse J uitkomt.

In de derde klasse waren er drie Twentse clubs die speelden voor promotie naar de tweede klasse. Vogido en Hengelo wisten het allebei niet te redden. Vogido verloor bij Epe met 3-2, terwijl de eerste wedstrijd in Enschede in een 1-1 gelijkspel was geëindigd. Hengelo verloor het eerste duel tegen Beekbergen op eigen veld met 1-0 en kwam in de uitwedstrijd niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Het Ootmarsumse KOSC haalde het echter wel. Ging de eerste wedstrijd tegen Helios nog met 3-0 verloren, het thuisduel werd met grote cijfers gewonnen: 6-1. Rik Veldboer, Wouter Engbers, Fabian Harperink, Harm Bossink (2x) en andermaal Engbers scoorden achtereenvolgens de doelpunten. De ploeg van trainer Marcel Degenaar ontmoet in de finale twee keer Epe, te beginnen op Tweede Pinksterdag met een uitwedstrijd.

In de strijd om een plek in de derde klasse kwamen er maar liefst zes Twentse ploegen in actie. In een tweeluik met Berghuizen trok BVV Borne aan het langste eind. De Bornse ploeg won het uitduel met 2-1, wat genoeg was voor een plek in de finale. WVV Wierden kon tegen EMOS geen vervolg geven aan het succesvolle seizoen. Het elftal van trainer Kenan Durmusoglu (foto) verloor met 3-1 van EMOS, waardoor de nieuw gevormde fusieclub Juventa’12 volgend seizoen in de vierde klasse start.
Een onderonsje tussen NEO en BWO werd gewonnen door de Hengelose ploeg. Na 90 minuten betekende de 1-2 stand een verlenging. Daarin scoorde BWO een keer meer dan NEO, waardoor het elftal kans houdt om volgend jaar in de derde klasse uit te komen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief