Late treffer vv Glanerbrug net niet genoeg voor winst op De Bataven

Geplaatst op 1 april 2012 door   ·   Geen reacties

GLANERBRUG – Een late treffer van Daan Akkerman heeft vv Glanerbrug niet de gehoopte winst op koploper De Bataven gebracht. De middenvelder dacht in de blessuretijd bij een 0-0 stand de winnende treffer te scoren, maar zag De Bataven enkele minuten later via Bart Vermeulen gelijk maken: 1-1. Door het gelijkspel kan Glanerbrug de titelaspiraties definitief in de ijskast zetten.

De toeschouwers in Glanerbrug moesten lang wachten op de doelpunten. De thuisploeg probeerde op een voetballende manier de verdediging van De Bataven te kraken, maar slaagde daar nauwelijks in. Verder dan enkele schoten, die over en naast het doel van De Bataven vlogen, kwam de ploeg van trainer Erik Hellegers niet. Het gevaar van de uitploeg kwam vooral van snelle uitbraken. Ook zij kwamen niet verder dan enkele schoten, die nauwelijks op het vijandelijke doel gericht waren. Uiteindelijk leek Daan Akkerman in de blessuretijd met zijn treffer Glanerbrug een belangrijke overwinning te schenken. Nog geen minuut na zijn doelpunt maakte De Bataven echter gelijk, waardoor Glanerbrug de titelaspiraties definitief uit het hoofd kunnen zetten.

‘Balen’, zuchtte Akkerman na het laatste fluitsignaal. ‘Als je zo laat in de wedstrijd op voorsprong komt, moet je die wedstrijd gewoon winnen. Helaas voor ons scoort die jongen een fantastisch doelpunt. Dat doet hij waarschijnlijk ook nooit meer.’
Een kampioenschap zit er niet meer in voor de eersteklasser, maar promoveren kan nog altijd via de nacompetitie. ‘We moeten gewoon als derde eindigen, dan gaan we waarschijnlijk nacompetitie spelen’, vertelt Akkerman. ‘Of we dan kunnen promoveren? Tuurlijk, we hebben gewoon een goede ploeg.’

vv Glanerbrug – De Bataven 1-1 (0-0)