Vrijdag 21 juni 2024
Twentesport

Lubbers: ‘Het is niet meer dan terecht dat de druk nu bij de spelersgroep ligt’

Geplaatst op 26 oktober 2012 door   ·   1 Reactie

RIJSSEN – Wanneer Excelsior’31 morgenmiddag aantreedt tegen Spakenburg, vormt dat het einde van een roerige week waarin het nodige gebeurde. Uiteindelijk sloten de gelederen zich en zal het antwoord van de spelersgroep op het veld moeten komen. ‘Dat de druk nu bij ons ligt, is niet meer dan terecht’, vat John Lubbers (foto) de situatie samen. ‘Wij hebben nog het volste vertrouwen in de trainer en dus is het aan ons om dat tegen Spakenburg te laten zien.

Excelsior’31 beleefde een uiterst roerige week. Na de nederlaag tegen Capelle volgde uitschakeling in de districtsbeker tegen Hulzense Boys. In een gesprek met TwenteSport.com gaf voorzitter Voortman aan dat de trainer ter discussie stond. Vervolgens sloten de gelederen zich, en gaven de spelers aan nog alle vertrouwen in hun trainer te hebben. Daarmee verlegde de spelersgroep de druk naar zich zelf, want nu zal de selectie met een antwoord moeten komen, waar het dat de afgelopen weken schuldig bleef.

‘Het is onze schuld dat we er zo voorstaan dat het nu een minuut voor twaalf is. Daarom is het ook aan ons te zorgen dat we er weer uitkomen. Natuurlijk speel ik ook liever mooi voetbal, maar op dit moment komt het er gewoon op aan dat we punten gaan pakken. Wie daar als speler niet in mee wil, zal maar moeten wijken, het enige wat nu telt is er keihard tegen aan gaan en zorgen dat er resultaten worden behaald’, vat Lubbers de instelling van de spelersgroep van Excelsior’31 samen, om vervolgens te verzuchten dat deze kant van de voetballerij niet leuk is. ‘Dit hoop je niet mee te maken, ik kan er ook niet echt een verklaring voor geven. Het is gewoon een aantal factoren dat er uiteindelijk toe leidt dat je in de hoek zit waar de klappen vallen. Dan is het zaak om rustig te blijven, keihard te werken en te zorgen dat je er weer uit komt. Want een ding mag duidelijk zijn, Excelsior’31 hoort gewoon in de Topklasse, al helemaal met onze prachtige nieuwe accommodatie’.

Met Spakenburg treft Excelsior een tegenstander die eveneens absoluut niet daar staat waar de ploeg thuis hoort. ‘Van Spakenburg ben je gewend dat het een titelkandidaat is. Ook bij hen zal het vertrouwen op het moment niet groot zijn. Het is zaak dat wij morgen daar van profiteren’, weet Lubbers die door zijn vierde gele kaart zelf vanaf de kant toe zal moeten kijken. ‘Natuurlijk was ik er dolgraag bij geweest. Ik ben u ook bij de ploeg en hoop met mijn aanwezigheid, als tweede aanvoerder, toch van enige waarde te kunnen zijn.’

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Johan says:

    Dus als ik het goed lees ligt het aan de spelers groep. Dus over 2 weken word de spelers groep vervangen. Geef gewoon toe dat er niet goed ingekocht is en toch goede speler heb laten gaan.
Archief