Dinsdag 31 maart 2020
Twentesport

Maat kiest voor SVZW en Köse nieuw gezicht bij DETO

Geplaatst op 28 februari 2020 door   ·   1 Reactie

WIERDEN/VRIEZENVEEN – Tot verbazing van deze en gene, ook zijn huidige club Excelsior’31 in Rijssen, speelt de jonge middenvelder Stefan Maat volgend seizoen bij buurman SVZW in Wierden. Een voormalig speler van derdedivisionist Excelsior’31, aanvaller Cem Köse, verlaat Quick’20 voor DETO Twenterand.

Er was voor Maat van meer clubs belangstelling, want hij geldt als een grote belofte. Dat was ook de reden dat hij een aantal jaren deel uitmaakte van de talenten van FC Twente. Hij liet recent weten uit Rijssen te willen vertrekken, waarbij onder meer Emmen en RKC werden genoemd, maar heeft dus gekozen voor SVZW. Wellicht speelt bij de keuze van de 19-jarige belofte ook mee dat hij in Wierden woont en dat zijn eerste club Juventa’12 in Wierden was. Excelsior’31 scoutte hem als A-junior.

Köse
Köse vertrok vorig jaar bij Excelsior’31 en ging naar Quick’20. Hij speelde daar geregeld, maar had geen vaste plek in de basis van de Oldenzaalse hoofdklasser, die trouwens met ingang van volgend seizoen het zondagvoetbal gaat verruilen voor het zaterdagvoetbal. DETO zet momenteel alles op alles om ook volgend jaar in de hoofdklasse te spelen. SVZW hoopt daar dit seizoen door directe of indirecte promotie in terug te keren.

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Kees says:

    Nieuwe uitdaging voor Maat???? €€€€€€ zal hij bedoelen. Nigel Michels 2.0
Archief