Zondag 26 mei 2024
Twentesport

Messcherpe derby in Rijssen, beide teams kunnen zich geen verlies veroorloven

Geplaatst op 24 november 2012 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN – Zaterdagmiddag staat de derby Excelsior’31 – Deto op het programma. Hoewel beide ploegen onderin de Topklasse bivakkeren, is de uitgangspositie toch heel verschillend. Daar waar Excelsior de laatste weken de weg naar boven weer gevonden heeft, lijkt het voor Deto met de week lastiger te worden om alsnog aansluiting te vinden bij de veilige middenmoot.

Voor de Vriezenveners lijkt het maar niet te willen lukken het vaak best redelijke spel om te zetten in punten. Met de zes tot dusver behaalde punten staat Deto inmiddels tien punten achter de veilige twaalfde plek. De derby met Excelsior lijkt dan ook een ideaal moment om toch weer wat achterstand goed te maken, al wil Michel van Oostrum niets weten van een derby. ‘Het zijn gewoon twee clubs die niet zo ver uit elkaar liggen en ook op de ranglijst niet zo ver uit elkaar staan. Voor de rest is het niet zo dat het plotseling allemaal anders is, omdat het Excelsior betreft. We moeten er ook voor waken om nu ineens heel rare dingen te roepen, het is gewoon een heel belangrijke wedstrijd, zoals elke andere ook.’

Hoe anders is het in Rijssen. Door de resultaten van de laatste weken lijkt Excelsior in de ‘winning mood’ en zal er Excelsior veel aan gelegen zijn de goede reeks ook tegen de buurman voort te zetten. ‘Het vertrouwen groeit met de week bij ons’, weet Hans van Dijkhuizen. ‘Deto doet het heel aardig, ze hebben twee keer dik verloren, maar voor de rest was het vaak krap aan, nipte nederlagen waarbij ze, zoals zo vaak bij ploegen die onderaan staan gebeurt, de scheidsrechters ook niet bepaald mee hadden. Voorlopig zijn alle wedstrijden cruciaal voor ons, dus ook deze’.

Juist het grote belang voor beide ploegen zorgt er voor dat de derby er een lijkt te gaan worden waar de vonken af gaan vliegen, omdat beide ploegen zich absoluut geen verlies kunnen verloorloven.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief