Woensdag 1 mei 2024

Mooie middag met dito resultaten Excelsior’31 en DETO

Geplaatst op 25 januari 2020 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN/VRIEZENVEEN – Een overwinning was wat Excelsior’31 nodig had en een grote overwinning zou het zelfvertrouwen stalen en sterken. Het lukte vanmiddag op De Koerbelt in Rijssen allebei. De roodhemden van de derde-divisionist stuurden VVOG met 5-0 terug naar Harderwijk. Vier van de vijf treffers kwamen op naam van Hielke Penterman, die de weg voor de vijfde plaveide.

Eén etage lager boekte DETO uit Vriezenveen in de hoofdklasse een zo mogelijk nóg belangrijker overwinning door in Volendam met 1-3 te zegevieren over RKAV. Dat geeft de ploeg behalve een aangename terugreis naar Twente ook de broodnodig lucht door iets verder weg te komen van de gevarenzone. Maarten Jansen scoorde twee keer voor de Vriezenveners.

Excelsior’31-VVOG 5-0 (2-0)
De thuisploeg speelde dominant met veel drive naar voren. En de vorm van Hielke Penterman als doelpuntenverzamelaar is dit seizoen helemaal terug, met vanmiddag vier treffers, alle drie met als vaste aangever Boy Boeloerditi. Na tien minuten voel de eerste, na een half uur de tweede en in de tweede helft prikte hij er nog twee bij. Zonder op te vallen en naar het zich liet aanzien zonder moeite stond hij preces op de juiste plek als het tijd was voor een feestje. Bij de vijfde goal, kort voor tijd, was Penterman de aangever voor Koray Arslan. Ook door de uitslagen op de andere velden kwam de zege zeer van pas, want helemaal zeker van lijfsbehoud zijn de Rijssenaren nog niet in de biotoop van de derde divisie.

RKAV Volendam-DETO 1-3 (1-2)
Het was eindelijk eens een keer zo dat het kwartje voor DETO de goede kant opviel. Al een paar keer in deze competitie speelden de Vriezenveners lekker mee, maar stonden ze na negentig minuten met lege handen. De ploeg had deze zege keihard nodig, ook voor het zelfvertrouwen. Weliswaar staat de ploeg van trainer Henne In’t Hof nog weinig flatteus op de één na laatste plek, maar men heeft dankzij de zege nu wel Purmersteijn, De Dijk en Flevo Boys weer in het snotje. Het was vanmiddag absoluut geen makkie, want Volendam toonde zich gelijkwaardig. Het was voor spits Maarten Jansen, die eindelijk in de basis stond, mooi da hij de score snel opende en de gelijkmaker van John Tol uit een penalty DETO op slag van rust naar 1-2 tilde. Feitelijk was Volendam de ploeg die in de tweede helft domineerde, maar DETO scoorde uit de omschakeling via Ferdi ter Avest de beslissende 1-3.