Vrijdag 29 maart 2024

Na achterstand winst voor Excelsior’31 en verlies DETO

Geplaatst op 1 februari 2020 door   ·   Geen reacties

VRIEZENVEEN/RIJSSEN – Na een 2-0 voorsprong bij rust slaagde DETO er vanmiddag in toch nog op eigen veld met 2-4 te verliezen. Dat gebeurde ook nog eens tegen Buitenpost, dat in de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal stijf onderaan staat. Hierdoor verspeelde In plaats van de Groningers op ruime afstand te zetten zag DETO de opponenten dichterbij komen in de hoek waar de klappen vallen.

Een etage hoger, in de derde divisie, liet Excelsior”31 zien dat het ook andersom kan, want op bezoek bij Ter Leede bogen de Rijssenaren een 1-0 achterstand bij rust om in een 1-3 zege na negentig minuten en vierde de zoveelste overwinning.

Ter Leede-Excelsior’31 1-3 (1-0)

De formatie uit Rijssen won in Sassenheim door na de rust de kansen te benutten, waar alle drie de aanvallers hun deel pakten. Het waren achtereenvolgens namelijk Hakim Ezafzafi, Hielke Penterman en Boy Boeloerditi. Bij rust stond Excelsior’31 nog met 1-0 achter toen Robert Steemers namens de gastheren de Rijssense doelman Melvin Koetsier, wiens contract recent trouwens is verlengd. Beide clubs kregen vervolgens kansen, maar sprongen er slordig mee om. Na de thee trok de ploeg van De Koerbelt fanatiek ten strijde om de schade aan de Roodemolenweg gemotiveerd te repareren. Dat lukte ook, want de gelijkmaker viel kort na de thee toen Ezafzafi de 1-1 bijschreef. Halverwege het tweede bedrijf zette topscorer Penterman de Rijssenaren op voorsprong. Hij trof daarna nogmaals doel, maar die treffer werd wegens buitenspel afgekeurd . Toch werd het 1-3 toen Boeloerditi, die de roodhemden na dit seizoen verlaat voor zijn club van herkomst Voorwaarts Twello, een exquise pass van Koray Arslan doeltreffend afrondde.

DETO-Buitenpost 2-4 (2-0)
Op sportpark Het Midden in Vriezenveen pakte de nummer laatst Buitenpost de spreekwoordelijke strohalm door bij mededegradatiekandidaat DETO met 2-4 te winnen. Er leek in de eerste helft voor DETO geen vuiltje aan de lucht, want de ploeg leidde halverwege soeverein met 2-0 door twee prima goals van Ferdi ter Avest na vloeiende aanvallen. Buitenpost kon er weinig tegenover stellen en het was na e rust wachten op een monsterscore en er vielen inderdaad eens zoveel doelpunten als in de eerste helft, maar dan wel voor de gasten uit het Groningse land. Tien mnuten na rust scoorde Rolf Dijk de aansluitingstreffer en even later stond de wedstrijd op de kop toen Robin Huisman de Jong de een penalty mocht nemen. Vanwege té nadrukkelijk commentaar op de toekenning van de pengel moest Wybe Kram met rood naar de kant. Vervolgens was DETO de kluts kwijt en gaf de ploeg van trainer Hennie In ’t Hof in de laatste vijf minuten alles weg, ook doordat Buitenpost bloed rook en alles op de aanval gooide. Rolf Dijk en Rudmer Loonstra scoorden 2-3 en 2-4 en groter kon de ontluistering bij DETO niet zijn De ploeg stat nog één na laatste, maar Buitenpost staat nu niet meer op zeven, maar op ‘slechts vier punten.