Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

Nacompetitie voor Stevo, TVC’28 en mogelijk ook Luctor

Geplaatst op 15 mei 2017 door   ·   Geen reacties

TUBBERGEN /GEESTEREN- In de nacompetitie moet TVC’28 over twee wedstrijden afrekenen met SDC’12 uit Denekamp om het verblijf in de eerste klasse van het zondagvoetbal met een seizoen te verlengen. Stevo uit Geesteren speelt met hetzelfde doel twee keer tegen Concordia Wehl. Bij winst wacht er nóg een dubbelstrijd voor beide clubs.

De wedstrijden in de eerste ronde van de nacompetitie vinden komende zondag 21 mei en donderdag 25 mei plaats. TVC’28 en Stevo beginnen met een uitwedstrijd. De tweede ronde staat op de rol voor 28 mei en 5 juni.

Luctor et Emergo

Bij winst komt TVC’228 mogelijk tegen Luctor et Emergo uit Almelo te spelen. Luctor vergooide gisteren de zoveelste kans om – na een tot driekwart van de competitie geweldig seizoen – kampioen van de tweede klasse te worden, had bij Voorwaarts Twello aan een punt genoeg, maar verloor door schroomvalligheid en nervositeit de wedstrijd. Luctor speelt nu donderdag een beslissingspot (op het veld van Excelsior’31 te Rijssen) tegen Schalkhaar dat wel won en daardoor naast Luctor et Emergo op een gedeelde eerste plek is geëindigd.

Luctor heeft dus nog één kans op rechtstreekse promotie, maar de vraag is of trainer Kenan Durmusoglu zijn spelers na alle tegenslag nog één keer weet te motiveren en hen de vorm en het zelfvertrouwen van een groot deel van het bijna verlopen seizoen kan bezorgen.

Aspiraties van BWO

Mocht het toch mislopen, dan is Luctor (aan promotiekansen geen gebrek) vanwege een periodetitel veroordeeld tot de nacompetitie, waarbij eerst in een tweeluik met FC Winterswijk moet worden afgerekend, waarna nog twee finales volgen, mogelijk met TVC’28 als opponent.

Stevo krijgt na bij het slagen van de terugwijzing van Concordia Wehl te maken met de winnaar van de confrontaties tussen Leones en BWO uit Hengelo, dat natuurlijk volgend jaar dolgraag op het niveau van stadgenoot HVV Tubantia wil voetballen, dus in de eerste klasse.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief