Vrijdag 29 maart 2024

Nipte winst voor HSC’21 en zware nederlaag Quick’20

Geplaatst op 1 december 2019 door   ·   Geen reacties

HAAKSBERGEN/OLDENZAAL – Dankzij een goal in de eerste helft won HSC’21 vanmiddag van ADO’20, want het was de enige treffer en dit betekent stijging op de ranglijst van de derde divisie.

In de hoofdklasse was RKAVV op eigen veld te sterk voor Quick’20 uit Oldenzaal, want de ploeg werd met 4-1 terug naar Twente gestuurd.

HSC’21-ADO’20 1-0 (1-0)
Het was een bekeken overwinning volgens het principe zelf scoren en de ander ervan afhouden. Hidde van Dijk werd met zijn doelpunt de matchwinner. Van Dijk scoorde toen hij een machtige kogel afvuurde. Er kwamen meer kansen voor de ploeg van Groot Scholtenhagen, maar het vizier en/of het geluk ontbraken. Vooral in de tweede helft drongen de gasten, die door blessures en ziektes een aantal vaste waarden in de Ezelsorenformatie misten, sterk aan, maar het zat hen niet mee, want zo stond in de tachtigste minuut de doelpaal de gelijkmaker in de weg. Overigens kreeg ook HSC’21 nog enige kansen, maar ze werden niet tot doelpunten verheven.

RKAVV-Quick’20 4-1 (1-0)
De zege van de thuisploeg viel in Leidschendam wat groot uit, maar er viel verder weinig op af te dingen. Vanaf het begin zetten d gastheren druk en dat leidde een stief kwartier voor rust tot de opening van het bal toen Lovette Felicia de 1-0 voor zijn rekening nam. Hij had daarvoor ook al voor veel gevaar gezorgd en enige paniek in de Oldenzaalse verdedigingslinie. Jeremy van Lochem scoorde na vijftien minuten in het tweede bedrijf voor de 2-0 en weer vijftien minuten later de 3-0. Het werd zelfs 4-0 door sterkhouder Remco Overdevest. De eer van de ploeg van Vondersweijde werd door Tim Zwienenberg gered, en dat was vanmiddag het maximaal haalbare.