Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Ook Wierden maakt zich op voor de ‘finale’

Geplaatst op 6 mei 2011 door   ·   Geen reacties

WIERDEN – Voor SVZW volstaat zaterdagmiddag in het duel met WHC een gelijkspel om definitief de titel in de Hoofdklasse-C van het zaterdagvoetbal binnen te halen. Voor Gertjan Tamerus (foto) is de wetenschap dat er iets moois te behalen valt voldoende motivatie om morgen succesvol te zijn.

‘We hebben goed getraind en zijn er als groep klaar voor. Bovendien hebben we onlangs ook tegen WHC gespeeld. In die wedstrijd kwamen wij al vroeg op voorsprong en hoewel zij ook kansen kregen, wisten wij de voorsprong vast te houden. We hebben gisteren met de groep bij elkaar gezeten en het er over gehad wie er in het verleden al eens kampioen is geweest, op welk niveau dan ook. Buiten de titel van afgelopen seizoen kwamen de meesten niet zo ver. Marnix Smit en ik zijn met Heracles Almelo kampioen geworden. Een kampioenschap is iets wat je leven lang bij blijft en dat is voldoende motivatie om er morgen vol voor te gaan,’ aldus Tamerus.

Angst dat de prestatie van SVZW ondersneeuwt doordat alle aandacht dit weekend uit zal geen naar de bekerfinale heeft Tamerus niet. ‘Op dit moment is het in bijna elke competitie spannend. Wij doen het voor ons zelf, niet voor de aandacht van de krant of TV. Iedereen weet bij ons waar het om gaat. Bovendien is de bekerfinale pas zondag. Dat wordt een wedstrijd waar heel veel spanning op zit. Zelf hoop ik dat Ajax de dubbel pakt. Ik ben van kinds af Ajaxsupporter en het wordt wel weer eens tijd dat ze een prijs winnen. Of er op die wedstrijd meer spanning zit dan de onze? Wij hebben een aantal spelers die in het betaald voetbal gespeeld hebben. Jongens die weten wat er in dit soort wedstrijden gevraagd wordt, omdat ze het op een hoger niveau al eens meegemaakt hebben. Dat spreekt inderdaad in ons voordeel, al zullen we het morgen vooral van een goede teamprestatie moeten hebben.’

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief