Vrijdag 3 april 2020
Twentesport

Otto Krabbe na rap vertrek bij DETO aan slag bij Stevo

Geplaatst op 16 januari 2020 door   ·   Geen reacties

GEESTEREN/VRIEZENVEEN – Na dit seizoen treedt Otto Krabbe aan als trainer van het keurkorps van de voetbalvereniging Stevo te Geesteren. Hij is daar de opvolger van oefenmeester Geert Veldhuis, die de zondag-eersteklasser na vier jaargangen aan het eind dit seizoen verlaat. Krabbe trainde tot en met vorig seizoen Rigtersbleek in Enschede, maar stapte vorig jaar zomer over naar DETO in Vriezenveen.

De trainer vertrok al heel snel in Vriezenveen doordat hij er naar eigen zeggen snel achterkwam dat de functie op sportpark Het Midden te Vriezenveen niet met zijn dagelijks werk was te combineren. Kennelijk is dat op het complex De Peuverweide in Geesteren na de zomer geen probleem.

Krabbe verklaarde bij DETO dat een nieuwe en tijdrovende uitdaging in zijn dagelijks werk de aanleiding was voor het snelle vertrek, bij de club werd ook over verschillen van mening gesproken ter zake het technisch beleid, met name over de doorstroming in de selectieteams. Waar nog bijkwam dat de resultaten niet overhielden na een seizoen waarin DETO ternauwernood hoofdklasser bleef. Momenteel is Hennie In’t Hof de coach van DETO en hij bereikte recent met de club overeenstemming over nog een jaar erbij.

Prachtige dorpsclub
De 39-jarige Krabbe, die ook bij de elitekorpsen van Achilles’12 en en BWO in Hengelo een verleden heeft, ziet Stevo als een meesterlijk missie. Op de site van de club uit Geesteren zegt hij: ‘Ik ken Stevo als een prachtige dorpsclub. Als 17-jarig jochie mocht ik als voetballer in de eerste selectie van Achilles’12 mijn debuut maken op De Peuverweide in Geesteren. Dit complex heeft nog steeds altijd iets magisch voor mij. Volledig omheind met reclameborden, een mooie zittribune en staantribunes rondom het veld geven altijd een klein stadiongevoel.’

Stevo ziet het uiteraard helemaal zitten met de nieuwe trainer. Het team is de afgelopen jaren sterk verjongd en er wacht nog een talentvolle lichting, hebben Gerben Busscher en Frank Wesselink van de technische commissie laten optekenen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief