Woensdag 22 mei 2024
Twentesport

Oudjes moeten clubs in veilige haven loodsen

Geplaatst op 29 april 2011 door   ·   1 Reactie

HENGELO – Als de nood hoog is, worden de oudjes van stal gehaald. Zo ongeveer gaat het bij ploegen die op degraderen staan. Een routinier kan dan de nodige hulp bieden, kan rust brengen op hectische momenten en neemt wellicht de ploeg aan de hand bij de laatste reddingspogingen. Voormalig topscorer Erwin Looms (op de foto links) van oa HSC’21 en Excelsior’31 wordt bij de vv Helllendoorn – laagvlieger in de zaterdag tweede klasse H – al regelmatig ingezet.

Michel Steggink speelde jarenlang bij HSC’21 en HHC in de hoofdklasse, stopte na een uitstekende staat van dienst medio 2010, maar wordt nu bij zijn oeroude club BWO weer van stal gehaald. De Hengeloërs staan op de tiende plaats in de vierde klasse A en voelen de hete adem van Losser in de nek. Steggink poogt hen zondag langs middenmoter Vosta te loodsen.

Bij ATC is Pieter Jan Roetenberg inmiddels opgetrommeld om de tweede klasser naar de veilige haven te leiden. Roetenberg heeft net als Steggink en Looms een roemrijk verleden bij voormalig landskampioen HSC’21. ATC ontvangt zondag directe concurrent Columbia.

Berghuizen tenslotte heeft Joachim Wissink uit een lager elftal geplukt. De Oldenzalers bevinden zich in de derde klasse A in de gevaarlijke zone. Wissink heeft eveneens een verleden in de hoofdklasse (bij Quick’20 en Stevo), speelde in het Nederlands amateurelftal, maar stopte vier jaar geleden als eerste elftalspeler van Berghuizen. Hij is nu weer opgetrommeld om te redden wat er te redden valt. Zondag komt het veel hoger geklasseerde Avanti naar Berghuizen.

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. ATC'er says:

    Helaas is Pieter Jan Roetenberg alweer geblesseerd afgehaakt vorige week… Tegen Columbia doet hij dan ook niet mee
Archief