Zondag 19 mei 2024
Twentesport

Overwinning voor Excelsior in derby met SVZW

Geplaatst op 10 maart 2012 door   ·   7 Reacties

RIJSSEN – De derby tussen Excelsior’31 en SVZW is geëindigd in een 2-1 overwinning voor de Rijssenaren. Voor rust kwam Excelsior op een 2-0 voorsprong door twee treffers van Nick Davina (foto). De tweede helft zocht SVZW, noodgedwongen, collectief de aanval. Verder dan een treffer van Martijn Maris kwamen de Wierdenaren niet, waardoor de punten in Rijssen bleven.

Excelsior’31 was voor rust duidelijk de betere ploeg. Met name op het middenveld wisten de Rijssenaren het verschil te maken. Na ruimt twintig minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Davina mocht van ruim 25 meter ongehinderd aanleggen en schoot de bal in de kruising. Tien minuten later was het opnieuw raak. Op aangeven van Robert Wilens wist Davina opnieuw te scoren.

Na rust waren de rollen omgedraaid, SVZW zetten, jagend op een beter resultaat, aan, terwijl Excelsior inzakte. Toch was het Excelsior dat opnieuw een goede kans kreeg. Op aangeven van Gradus Hempenius had Wilens de beslissing op zijn schoen. Het schot van de spits werd gekeerd door SVZW-doelman Michel Achterhoek.

Een kwartier voor tijd wist SVZW tegen te scoren. Invaller en debutant Gabriël Ozcan gaf de bal voor, waarna een andere invaller; Martijn Maris, raak kopte. In de hectische slotfase kwam Excelsior bijzonder goed weg. John Lubbers maakte hands, maar de scheidsrechter verzuimde de bal op de stip te leggen. Even daarna kreeg Gradus Hempenius enkele kansen op de 3-1, maar de vertrekkende middenvelder kwam niet tot scoren.

Daarmee eindigde de Twentse Topklasse derby in een overwinning voor Excelsior, waarbij Davina zich tot matchwinnaar kroonde. Omdat Harkemase Boys en Barendrecht wel een punt pakten – beide ploegen speelden met 1-1 gelijk – is de situatie voor SVZW opnieuw wat zorgelijker geworden.

Excelsior’31 – SVZW 2-1 (2-0)
Scoreverloop:
22. Davina 1-0, 35. Davina 2-0, 77. Maris 2-1.
Excelsior’31: Kok, Siemelink, David, Lubbers, Borghuis, Rosink, Isa, Davina (78. V/d Berg), Hempenius, Wilens, Ten Hove (64. Michels).
SVZW: Achterhoek, Mulderije (46. Ozcan), Smit, Parnela (46. Prumers), Van Keulen, Zwiers, Engbers, Sahin, Ten Hoeve, Perik, B. Kamphuis (59. Maris).

Foto: Nick Davina scoort. Excelsior leidt met 1-0.
(Foto: www.excelsior31.nl)

Delen is sportief

Reacties (7)

 1. Wim Neeskens says:

  Hans Kraay zag het weer anders
  Als neutrale toeschouwer hoorde ik Hans Kraay aan in een gesprek met verslaggever Bert van Losser van RTVOost.Ik kan me indenken dat Kraay terleurgesteld is.Maar hij moet ook terleurgesteld zijn in zichzelf. Hij krijgt de ploeg niet aan het voetballen.Verloor dik verdiend al had de ploeg gek genoeg kans op 2-2 door geen gegeven penalty.Maar daarvoor had Excelsior,31 zo maar tot 6-1 kunnen uitlopen.Om dan te zeggen tegen Bert van Losser”iedereen is tegen ons”, vind ik zwak. Erger is dat men bij SVZW het geloof in Kraay langzamerhand gaat verliezen.Hoofdsponsor Bertus Heutink was woedend op Kraay en wilde hem direct wegsturen.Gelukkig denkt Freddy Nijhof er anders over.Duidelijk is wel dat Kraay SVZW snel naar zijn hand moet zetten.Anders haalt hij het einde van deze competitie waarschijnlijk niet eens.

 2. Herman says:

  Helemaal mee eens,Kraai maakt zich volkomen belachelijk,eerst kwartir hadden wij veel balbezit volgens hem,maar je als je daar niets mee doet,
  Excelsior gaf niets weg en het tegendoelpunt viel letterlijk en figuurlijk uit de lucht.
  Vele kansen om minstens 5 maal te scoren voor 5-1,maar ook weer een pluim voor de achterste lini gaf ,ondanks het fysieke geweld van onder meer Niels ten Hove bijna niets weg.

 3. marcel says:

  Trouwens wat me wel vaak opvalt bij onze analist Paul Krabbe,dat hij vaak bij zijn beoordelingen over spelers,terugblikt op wat ze in het verleden presteerden.
  Dat is absoluut niet relevant,eerder al met Penterman HHC ,nu weer met Hempenius,omdat hij 1 uitstekende steekpass gaf is hij dus goed??
  Belachelijk,natuurlijk kun je zien dat de jongen wat kan met de bal.
  Maar voorlopig lijd hij veel te vaak balverlies,en levert ook heel veel ballen in.En dat hij misschien te goed zou zijn voor Excelsior31 is helemaal te gek voor woorden.Als hij echt zo goed is had hij dat toch echt wel eens moeten laten zien.

 4. Redactie says:

  Hoezo analist Paul Krabbe? Voor TwenteSport was Gerrit Megelink daar.

 5. Herman says:

  TV OOST MENEER,

 6. gerard says:

  Wat is er nou allemaal aan de hand toch wij twentenaren zijn toch nuchter als ik die kraai zie echt volkomen belachelijk als ik heutink en nijhof was zou ik snel met hsc om de tafel gaan om als nog paul krabbe te vragen voor het eind van de competitie hsc is binnen met kraai redden ze het niet deze man maakt niet alleen zich zelf belachelijk maar ook nog de hele club dus freddy en heutink haal snel krabbe geef hsc nog een paar duizend euro is de enigste kans nog om in de topklasse te blijven en krabbe juiste analyse volkomen de waaarheid laat je door die malloot niet klein krijgen ook megelink vertelde de waarheid dus kraai snel wegwezen

 7. Fred says:

  Prachtig verhaal Gerard. Heb het in één keer uitgelezen. Ademloos.
Archief