Dinsdag 27 februari 2024
Twentesport

Pinlijke nederlaag voor Excelsior’31; forse zege DETO

Geplaatst op 17 september 2022 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN/VRIEZENVEEN – In eigen huis kreeg Excelsior’31 vanmiddag een oorwassing van Sportlust’46. De derdedivisionist uit Rijssen moest een nederlaag van 0-3 incasseren en dat kwam op De Koerbelt hard aan. De doelpunten vielen op psychologisch ongelukkige momenten, namelijk snel na het beginsignaal, op slag van rust en kort na de thee.

Dan ging het vanmiddag één klasse lager in Vriezenveen heel anders, een stuk beter, want hoofdklasser DETO versloeg op Het Midden d’Olde Veste met de klinkende cijfers van 5-1.

 

Excelsior’31-Sportlust’46 0-3 (o-2)

De snelle voorsprong voor de gasten was een domper voor Excelsior’31. De goal van Kelsey viel de Rijssenaren rauw het dak. Er ontstonden wel wat kansen,  maar het schortte aan precisie en gelukgoden. Je kunt ook zeggen dat Excelsior’31 te laconiek was in de afwerking. Rick Hemmink en Michel Gerritsen Mulkes mispeerden. Givan Werkhoven miste zelfs vanaf elf meter. Door meer risico te nemen, wat gezien de verhoudingen noodzakelijk was, liep het helemaal fout, want door de steken die de Rijssenaren lieten vallen kreeg Joshua Patrick de mogelijkheid  0-2 te maken. De tweede helft werd een kopie van de eerste en Ahmed Abdallah al Mahdi benutte een pengel: 0-3. Komende woensdag speelt Excelsior’31 in Oss een bekerwedstrijd en volgende week zaterdag gaat Excelsior’31 voor de competitie naar Harderwijk voor een treffen met VVOG.

d’Oale Veste 5-1 (3-1)

Tegen promovendus d’Olde Veste kon DETO het geschonden zelfvertrouwen opvijzelen. De thuisclub van Het Midden deed dat door fris en fruitig te starten, gedreven spelend met veel druk op de bal. Er was een strafschop voor nodig om de roodzwarten op voorsprong te zetten en dat bleek een kofje naar de hand van Bas Postma. De gasten uit Steenwijk kwamen een klein kwartier later langszij toen Jules Kwant pardoes gelijk mocht maken. Er ging een hek van de dam, want nog vóór de thee liep DETO weg naar 3-1 door Kai Wesselink en een eigen goal van de gasten. En toen na een kwartier tweede helft Bas Postma 4-1 maakte was het gebeurd, al mocht Postma een hattrick completeren door  een penalty te benutten.

 

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief