Promotiekansen Glanerbrug na nieuwe nederlaag flink geslonken

Geplaatst op 21 maart 2013 door   ·   Geen reacties

voetbalGLANERBRUG – De thuiswedstrijd van afgelopen donderdag was voor Glanerbrug van groot belang om nog kans te maken op promotie. Bij winst op Babberich zou de eersteklasser nog één punt achter staan op Alverna, de koploper in de tweede periode. Het elftal van Bryan Maddho verloor echter kansloos met 5-2 en daardoor is de kans op promotie naar de hoofdklasse flink geslonken.

Op eigen veld was er voor Glanerbrug weinig houden aan tegen een sterk Babberich. Het team mocht van geluk spreken dat er bij de rust slechts een stand van 4-1 in het voordeel van de bezoekers op het scorebord stond. Evert Römer was met drie doelpunten de hoofdschakel aan de kant van de Liemerse ploeg. In de tweede helft scoorde Glanerbrug nog wel tegen, maar dat mocht niet meer baten. Met nog een doelpunten maakte Babberich een eind aan de wedstrijd.

Voor Glanerbrug is de derde periode nu erg belangrijk. Daarin verzamelde de ploeg drie punten uit twee wedstrijden. Dat is zes minder dan Alverna, dat naast koploper in de derde periode ook de ranglijst aanvoert. Mocht dat team kampioen worden is een tweede plaats in periode drie genoeg voor een plek in de nacompetitie.

Overigens was er een complete speelronde in 1E, dus kwamen ook de andere Twentse clubs in actie. Achilles’12 speelde op bezoek bij Germania met 0-0 gelijk, terwijl Stevo op bezoek bij Bemmel SC met een 1-1 gelijkspel opnieuw een punt pakte. De ploeg uit Geesteren kwam zelfs op een 1-0 voorsprong door een eigen doelpunt, maar zag het thuisteam even later in de tweede helft terecht gelijk maken.

Bij de streekderby tussen TVC’28 en SC Enschede was er halverwege de tweede helft bij een 2-1 stand een opvallend moment. De keeper van de Tubbergenaren moest per ambulance het veld verlaten, waardoor het spel lange tijd stil lag. Nadat de wedstrijd hervat was bleven doelpunten verder uit, waardoor de ploeg van Walter Weghorst oprukt naar de zevende plaats.