Woensdag 29 mei 2024
Twentesport

Promovendus Deto presteert uitstekend met uitgebalanceerde ploeg

Geplaatst op 17 januari 2011 door   ·   Geen reacties

16 januari 2011
VRIEZENVEEN – Deto ging zaterdagmiddag verder met de indrukwekkende reeks alsof er geen winterstop geweest was. Het laaggeklasseerde Berkum werd met 3-1 verslagen, waardoor de promovendus nu koploper is in de Hoofdklasse C. Foeke Bosma kent de kracht van de ploeg en kijkt voorzichtig vooruit.

‘Voorafgaand aan het seizoen hadden wij als groep het gevoel dat we, ondanks dat we gepromoveerd waren, niet bij de ondersten mee zouden gaan doen. Met Berkum troffen we zaterdag een tegenstander die naar mijn gevoel te laag staat. Wij wisten twee keer te scoren en vervolgens lieten we Berkum komen. De ruimte die daardoor ontstond bood ons de gelegenheid voor de derde keer te scoren, waarmee de wedstrijd gespeeld was. 

We zijn als ploeg nu echt in de ‘winning mood’. Waar het uiteindelijk gaat eindigen weet natuurlijk niemand. Het staat allemaal nog dicht bij elkaar en het is te vroeg om over het kampioenschap te spreken, maar duidelijk is dat we bovenin willen eindigen. Dat komt ook overeen met de plannen die de club heeft. Deto heeft de laatste jaren een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt. Doelstelling is altijd geweest op het hoogste niveau mee te spelen. Dat was tot dit seizoen de Hoofdklasse, maar nu is natuurlijk de Topklasse het uiteindelijke doel’ aldus Bosma.

Ook Bosma zelf wil graag naar de Topklasse, het liefst met Deto. ‘Het klopt dat het mijn ambitie is om ook zo hoog mogelijk te spelen. Ik wil dus ook graag naar de Topklasse. Dit is mijn vierde seizoen bij de club en het bevalt me uitstekend. We hebben een uitgebalanceerde ploeg. We kunnen op verschillende manieren wedstrijden beslissen, zowel aanvallend als door defensief te spelen. Onze oorspronkelijke doelstelling kunnen we nu wel bijstellen en dan maar zien hoe ver we kunnen reiken.’

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief