Woensdag 19 juni 2024
Twentesport

Promoverend BWO stuurt Stevo naar derby met TVC’28

Geplaatst op 5 juni 2017 door   ·   Geen reacties

GEESTEREN – De tweede ontmoeting tussen Stevo en BWO is geëindigd in 2-1. Ondanks de overwinning van Stevo is het BWO dat volgend jaar in de eerste klasse speelt. De Hengeloërs wonnen het eerste duel met 2-0. Hierdoor is Stevo veroordeeld tot de herkansing, waarin buurman TVC’28 de tegenstander zal zijn.

Na de 2-0 in Hengelo waren alle ogen gericht op Stevo. Zou de ploeg uit Geesteren in staat zijn de nederlaag op eigen veld recht te zetten? Het leek er in de eerste fase van het duel in elk geval op dat de spelers trainer Alfons Kruiper begrepen hadden. Had Stevo tijdens de reguliere competitie hetzelfde spel laten zien, was het nooit in de nacompetitie terecht gekomen. Ondanks de aanvalsdrang bleef BWO evenwel vrij eenvoudig overeind. De beste mogelijkheid van Stevo was voor Roy Wigger. Maar ook hij slaagde er niet in met zijn schot de doelman van BWO echt op de proef te stellen.

Door het uitblijven van doelpunten leek het er halverwege op dat BWO vrijwel zeker was van promotie. Een wat merkwaardige handsbal bracht daar verandering in. Lukte het Stevo niet om te scoren, vanuit de toegekende strafschop had  Niels Wigger er absoluut geen moeite mee. De 1-0 leek een bevrijding en opmaat voor meer. Maar plotseling was het Vincent Bilanovic. De ervaren aanvaller slaagde er vanuit een bijna onmogelijke hoek in de bal binnen te schieten. Die 1-1 leek de nekslag voor Stevo, dat opnieuw kon beginnen.
Toch weigerde de ploeg uit Geesteren op te geven. Massaal werd de aanval gezocht. BWO profiteerde niet van de ruimte die hierdoor vrij kwam, maar het was Roy Damhuis die 2-1 scoorde en de spanning weer helemaal terug bracht. BWO wankelde plotseling en Stevo putte moed uit de nieuwe voorsprong. Met een schot van Wigger dat van de lijn werd gehaald kwam BWO goed weg. Het bleef bij 2-1 waardoor het BWO is dat promoveert. Stevo gaat zich melden voor de herkansing, net als naaste buurman TVC’28. Het zal voorlopig de laatste derby zijn want een van beiden zal degraderen.
Delen is sportief

Reacties (0)
Archief