Puntverlies voor alle Twentse zaterdagclubs eerste klasse

Geplaatst op 17 februari 2018 door   ·   Geen reacties

VRIEZENVEEN/WIERDEN – Zowel DETO als SVZW kwamen in de eerste klasse niet verder dan een gelijkspel. DOS’37 ging op bezoek bij Hierden onderuit. Vroomshoopse Boys verloor op eigen veld de kelderkraker van FC Zutphen en draagt nu de rode lantaarn.

DETO – Nunspeet 1-1 (0-1)

Hoewel DETO de eerste kansen kreeg, was het Nunspeet dat de score opende. Schmitz zorgde voor de 0-1. Ook DETO kreeg mogelijkheden, maar tot de rust werd er niet meer gescoord. Na rust ging het duel opnieuw gelijk op, met kansen voor beide teams. Kevin Aman wist gelijk te maken. Uiteindelijk was Nunspeet het meest tevreden met de puntendeling. DETO drong nog aan, maar gescoord werd er niet meer.

SVZW – Flevo Boys 1-1 (1-1)

SVZW kwam op voorsprong door een benutte strafschop van Ferdi ter Avest, nadat Yassin Maskoul was gevloerd in het strafschopgebied. Ook Flevo Boys kreeg een penalty, na een overtreding van John Lubbers. Die penalty werd gemist. Even later strafte Frank Post een nieuwe fout wel af en maakte gelijk. Na rust leek Flevo Boys de overwinning te pakken, maar die treffer werd geannuleerd. Het bleef uiteindelijk bij een puntendeling.

Hierden – DOS’37 3-2 (1-0)

lange tijd gebeurde er weinig. Beide ploegen hielden elkaar in balans, gescoord werd er niet. Na 35 minuten kwam Hierden op voorsprong. Kort na rust maakte Jochem oude Booijink gelijk. Meteen na aftrap scoorde Hierden opnieuw. Meier zorgde ervoor dat het weer gelijk werd. In de slotfase kwam Hierden voor de derde keer op voorsprong. De resterende tijd was voor DOS tekort om nog een keer gelijk te maken.

Vroomshoopse Boys – FC Zutphen 1-2 (1-2)

Vromshoopse Boys kwam knap op voorsprong, maar wist die voorsprong niet vast te houden. Nog voor rust nam Zuphen de controle over het duel over, door twee keer te scoren. Na de hervatting probeerde Vroomshoop uit alle macht gelijk te maken, maar Zutphen bleef overeind en stelde de nipte zege veilig.