Quick ’20 – FC Lienden 0-2 (0-1) – Analyse door Mark Dijkstra

Geplaatst op 11 december 2011 door   ·   Geen reacties

‘Kijkend naar de wedstrijd dan denk ik dat FC Lienden een zakelijke overwinning heeft geboekt op Quick ’20. Na de rommelige beginfase pakte Quick het heel goed op en speelde het elftal erg goed voetbal. Ze waren toen zo’n 20 tot 25 minuten absoluut de betere ploeg en creëerden mogelijkheden. Die werden echter niet benut. Toen de ploeg stopte met het druk zetten en zich heel iets terugtrok was dat direct fataal om het zo maar te zeggen. De bal werd slecht weggewerkt door Veensma, De Waardt schoot op de paal en de rebound was voor Van Loenhout simpel om binnen te schieten. Dat was zo rond de 35ste minuut. De rest van de eerste helft was er niet veel te beleven en ging het redelijk gelijk op. Lienden leunde ook wat achterover en Quick probeerde wel te komen, maar dat lukte niet.
Na de rust begon het weer een beetje aftastend, maar in de 52ste minuut werd de wedstrijd al beslist. Door een prachtige pass van verdediger Jos van Nieuwstadt kwam de bal bij De Waardt, die deed dat heel simpel. Hij nam de bal aan liep een stukje door en schoot de bal simpel langs de jonge keeper. Het was een belangrijk moment aangezien de wedstrijd beslist was. Na dat doelpunt probeerde Quick nog wel om de goal te maken, maar waren ze niet in staat om wat te betekenen. Lienden vond het allemaal wel welletjes en leunde achterover met de comfortabele 2-0 voorsprong. Dat deed die ploeg erg slim. Quick mist gewoon routine, iemand die de leider speelt. Nu staat de trainer bijna de hele wedstrijd langs de kant te coachen en te leiden. Daar moet een speler voor zijn. Weusthof is niet die persoon, hoewel hij wel een hele goede wedstrijd speelde vandaag. Ik denk dat als hij in een goed elftal speelt hij nog beter tot zijn recht komt. Daarnaast vond ik dat Tanate erg goed inviel.
De conclusie blijft wel hetzelfde. Quick ’20 hoort niet op dit niveau thuis. Het team heeft wel de wilskracht maar niet de kwaliteit en ook niet de routine. Ik denk dat ze het zelfs volgend jaar lastig krijgen, dus dat wordt nog een hele klus voor de beleidsbepalers daar in Oldenzaal.’

Quick ’20 – FC Lienden 0-2 (0-1)
Scoreverloop: 34. Van Loenhout 0-1, 52. De Waardt 0-2