Donderdag 23 mei 2024
Twentesport

Quick ’20-aanvoerder Weusthof: ‘We kunnen van Argon winnen’

Geplaatst op 17 maart 2012 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL – Met een mentale training werd afgelopen vrijdag de voorbereiding van Quick ’20 in aanloop naar het degradatieduel met Argon afgesloten. Volgens Wouter Weusthof niet verkeerd om af en toe zo’n speciale training te hebben. ‘Maar het moet hier geen praatclub worden’, aldus de aanvoerder van de Oldenzalers.

Het was niet de eerste keer dat er iemand bij Quick op bezoek kwam die gespecialiseerd is in het mentale aspect van het voetbal. ‘Dat gebeurt een aantal keer in het jaar’, vertelt Weusthof. ‘En niet alleen dit seizoen, maar ook al een aantal seizoenen eerder. Of het goed voor het team is? Ik denk dat het niet verkeerd is om af en toe zo’n training te hebben, maar het moet hier geen praatclub worden’, lacht Weusthof.

Degradatieduel
Bij winst van Quick ’20 op Argon kan het onmogelijke in één keer weer mogelijk worden. De achterstand wordt dan gereduceerd tot acht punten, en wie weet tot wat Quick dan nog in staat is? Daardoor komt er misschien wel extra druk op het degradatieduel te staan. Weusthof wuift dat echter weg. ‘We kijken niet naar de stand, maar naar de wedstrijd. In dat opzicht is het een interessante wedstrijd. Argon is een ploeg waaraan we ons kunnen meten, een mooie uitdaging en kans om ons te revancheren voor de vorige wedstrijd die we tegen Argon speelden.’ Toen verloor de ploeg van trainer Wiljan Mossing Holsteyn nog met 3-0. Weusthof vervolgt: ‘Persoonlijk denk ik niet aan de mogelijkheid dat we er misschien nog wel inblijven, ik ben meer bezig met de wedstrijd. Ons team is na die wedstrijd tegen Argon beter geworden. Als iedereen zondag zijn beste beentje voor zet en net zo speelt als onze vorige thuiswedstrijd, die we van HSC ’21 wonnen, dan moeten wij ook van Argon kunnen winnen.’

Quick ’20 mist voor het duel met Argon een aantal spelers wegens blessures/schorsingen. Jochem Oude Booyink, Jafeth Tanate, Laurens Ensink en Ferdi Kocoz zijn er allemaal niet bij. Het topklasseduel wordt op sportpark Vondersweijde om 14.00 uur afgetrapt.

Archieffoto: Wouter Weusthof (rechts) in een kopduel (Sportfoto regio Twente)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief