Quick ’20 thuis onderuit tegen HBS

Geplaatst op 20 november 2011 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL – Quick ’20 heeft in eigen huis een nederlaag geleden tegen HBS. De thuisploeg kwam nog wel op voorsprong via Teglat Gouriye maar verloor uiteindelijk kansloos met 1-3. De ploeg staat nog steeds onderaan met vier punten uit veertien duels. Concurrent Argon won op eigen veld met 3-0 van JVC Cuijk, waardoor de achterstand op die ploeg nu negen punten is.

Voor de wedstrijd was al bekend dat als Quick ’20 nog een rol van betekenis wil spelen in de Topklasse, er vandaag punten gepakt moesten worden. Met die instelling begon het elftal ook aan de wedstrijd, getuige de vroege voorsprong. In de tweede minuut maakte topscorer Teglat Gouriye de 1-0, waarmee het duel voor de Oldenzalers uitstekend begon. De feestvreugde was echter niet van lange duur. Keeper Laurens Ensink moest in de vierde minuut ingrijpen na een fout in de verdediging en veroorzaakte daarmee een penalty voor HBS. Mike de Geer benutte het buitenkansje, waardoor Quick ’20 weer terug bij af was. De ploeg bleef de gehele eerste helft de betere, maar kansen werden niet benut. Gouriye had enkele grote kansen om zijn ploeg weer op voorsprong te zetten, maar verzuimde.
Kort na rust besliste HBS de wedstrijd door via Tjeerd Westdijk en opnieuw Mike de Geer op een 3-1 voorsprong te komen. In de tweede helft kwam Quick ’20 er niet aan te pas, wat volgens doelpuntenmaker Teglat Gouriye deels te wijten was aan vermoeidheid. ‘We hadden in de eerste helft veel pressie gespeeld, waardoor sommige spelers vermoeid waren. Dat kon je goed zien in de tweede helft, we kwamen er veel minder aan te pas dan in de eerste helft.’

Quick ’20 blijft de hekkensluiter in de Topklasse met vier punten. Concurrent Argon won met 3-0 van JVC Cuijk, waardoor de achterstand met die ploeg inmiddels negen punten is geworden. ‘Voor ons is het denk ik wel afgelopen’, aldus de realistische Gouriye.

Quick ’20 – HBS 1-3 (1-1)
2. T. Gouriye 1-0, 4. De Geer (pen.) 1-1, 48. Westdijk 1-2, 51. De Geer 1-3