Quick’20-Alcides 3-2 (0-0) – Analyse door Marc Kemna

Geplaatst op 22 april 2013 door   ·   Geen reacties

Q 10a Gouriye, Teglat‘Aan alles is te zien dat bij Quick het zelfvertrouwen terug is. Spelers durven acties te maken, duels worden op een volwassen manier aangegaan en het levert de laatste weken leuke wedstrijden op met erg veel kansen. Gisteren speelde Quick tegen een erg fysiek spelend Alcides. De nummer 4 van de ranglijst. Op een moeilijk (droog en hobbelig) veld was goed voetbal eigenlijk uitgesloten. Toch was het bij vlagen het aanzien best waard. De ruststand was 0-0 hoewel er over en weer redelijk wat kansen waren. Tevens werd van beide teams (terecht) een doelpunt afgekeurd.
Na rust ging het heel snel met de goals. Binnen twee minuten rondde Stef Van der Velden knap af na goed voorbereidend werk van Taner Sen. Al snel viel ook de 2-0. Invaller Rens van Benthem ging opportunistisch door, en zijn voorzet werd ongelukkig in het eigen doel gewerkt door een van de verdedigers van Alcides! De wedstrijd leek al gespeeld, maar op deze momenten komt de onervarenheid van Quick naar boven. Twee goede acties van Arton Musliu (erg goede buitenspeler van Alcides) leverde de 2-1 en 2-2 op. Waar bij Quick voorheen de koppies omlaag gingen, werden nu de mouwen opgestroopt. Alcides ging 1 op 1 spelen. De grootste kansen kreeg Quick echter. Dit resulteerde uiteindelijk in de 3-2 van Gouriye (foto)! Of het helemaal verdiend was??? Maar Quick heeft zich in ieder geval veilig gespeeld en doet prima zaken in de periode.

Quick’20-Alcides 3-2 (0-0)
Scoreverloop: 46. Van der Velden 1-0, 53. Bosch (eigen doelpunt) 2-0, 57. Kaluzi 2-1, 65. Lijzen 2-2, 83. Sen 3-2.

Man of the match: Musliu (Alcides)