Quick’20 blijft winnen en HSC’21 pakt een punt bij ADO

Geplaatst op 2 februari 2020 door   ·   Geen reacties

HAAKSBERGEN/OLDENZAAL – In de derde divisie pakte HSC’21 vanmiddag een punt door in Den Haag gelijk te spelen tegen Jong ADO. Thuis hadden de Twentenaren nog met 2-1 gewonnen. Diego van der Weide was vandaag bij beide Haaksbergse treffers betrokken, hij scoorde de eerste en hij bereidde de tweede voor.

In de hoofdklasse boekte Quick’20 de derde overwinning op rij en dat ging vanmiddag in Oldenzaal ten koste van de Groningse traditieclub Be Quick 1887.

Jong ADO Den Haag-HSC’21 2-2 (2-2)
Alle doelpunten vielen in de eerste helft en werden keurig verdeeld over beide teams die ook anderszins volkomen aan elkaar gewaagd waren. De beloften van het Zuiderpark kwamen al vroeg op voorsprong door een goal van Sem Steijn, maar dankzij Hidde van Dijk werd het gelijk. De gasten uit Haaksbergen kwamen door een doelpunt van Diego van der Weide op voorsprong, maar op slag van rust trok Jong ADO via rust zette Diego van der Weide de 1-2 op het scorebord na slordig balverlies van de thuisploeg. Met deze stand leken de spelers aan de thee te gaan, maar in de 45ste minuut viel de 2-2 van Lance Duijvestijn. Daarmee waren, zo bleek alle goals van de middag, gemaakt en geteld. HSC’21 maakte met de remise een einde aan een reeks van vier overwinningen van de Hagenezen, ie twee punten minder hebben dan Jong ADO. Achter de gedoodverfde kampioen OSS 1920 met 47 punten koploper en gedoodverfd kampioen volgen OFC, Gemert en HSC’21 met respectievelijk 33, 31 en 29 punten.

Quick’20-Be Quick 1887 4-0 (2-0)
De ruime zege van de Oldenzalers was ruim verdiend, want de thuisploeg was op Vondersweijde het beste van de twee teams. De derde achtereenvolgende zege van de zwartwitten kreeg reliëf met aangename acties. Nadat een misverstand in de verdediging van de Groningers al in de derde minuut werd afgestraft door Jelle Leenders, zodat het rap 1-0 stond, waarna Tim Zwienenberg er meteen maar 2-0 van maakte, op letterlijk en figuurlijk daverende wijze de 2-0. Namens de bezoekers kreeg Geert-Jan Liewes kreeg een riante mogelijkheid, maar Quick’20-keeper Bob Peterman voorkwam de aansluitingsgoal. Quick 20 bleef voor de pauze de betere ploeg, maar na rust kregen de Groningers eveneens uitstekende kansen, maar ze verzaakten in het benutten ervan. Quick’20 creëerde vanwege de grote ruimtes ook mogelijkheden om de score verder op te voeren. Dat gebeurde in de laatste twintig minuten door twee treffers van Luuk Geelen die van de ruimte achterin bij de Groningers profiteerde: 4-0.