Woensdag 1 mei 2024

Quick’20 – FC Hilversum 1-2 (1-0) – Analyse door Ben Oude Nijhuis

Geplaatst op 23 april 2012 door   ·   Geen reacties

Quick’20 startte de wedstrijd goed. Ze hadden een licht overwicht en kwamen er een paar keer goed uit. In de tiende minuut snelde Bas Woesthuis er aan de linkerkant vandoor en gaf een voorzet. Die bal werd echter geblokt waardoor hij een herkansing kreeg. Hij bediende de pas 18-jarige Ryan Snelders (zoon van Theo Snelders), die vanaf de zestienmeter de bal binnen schoot. Een beter debuut kun je volgens mij niet hebben. Vervolgens leek het er op dat Hilversum gelijk maakte, maar een doelpunt van Giorgio Berkleef werd afgekeurd. Hilversum speelde de rest van de eerste helft verzorgd voetbal, maar kwam eigenlijk niet verder dan de zestienmeter van Quick’20. Daardoor kwam het zomaar dat Quick’20 bij rust de leiding nam. Dat is dit seizoen niet vaak voorgekomen.

De tweede helft viel in het begin Lauren Ensink op door enkele goede reddingen. Helaas voor Quick’20 kon ook hij in de 58ste minuut niet voorkomen dat Sadal de gelijkmaker uit een hoekschop kon binnenkoppen. Vervolgens had Ensink weer enkele goede reddingen. Even leek het erop dat hij Quick’20 een punt ging bezorgen, maar in de 68ste minuut werd er slecht uitverdedigd bij de Oldenzalers, waardoor Key de 2-1 voor de bezoekers kon binnenschieten. Toen was het eigenlijk gespeeld. Quick’20 was niet meer gevaarlijk en een beetje leeg gestreden. Het leed erg veel balverlies gaandeweg de wedstrijd.

De amusementswaarde schat ik in op een vijf. Het was een redelijk goede start van de wedstrijd, maar eindigde in mineur door het vele balverlies. Ik ben een ander niveau van Quick’20 gewend. Man van de wedstrijd was Berkleef van Hilversum, die aan de linkerkant veel gevaar stichtte.

Quick’20 – FC Hilversum 1-2 (1-0)