Zaterdag 22 juni 2024
Twentesport

Quick’20 moet hechte defensie van Argon proberen te breken

Geplaatst op 2 april 2011 door   ·   1 Reactie

OLDENZAAL – Quick’20 gaat morgen op bezoek bij Argon. Opnieuw een belangrijke wedstrijd voor de Oldenzalers. De ploeg staat drie punten boven een plek die aan het einde van het seizoen recht geeft op nacompetitie. Argon staat op een keurige derde plek en punten pakken lijkt dus alles behalve gemakkelijk voor Quick.

Eerdere ontmoeting
Eerder dit seizoen verloor de ploeg van trainer René Nijhuis (foto) met 1-0 van Argon. Dat was achteraf het begin van een slechte periode. De ploeg kon daarna maar moeilijk winnen en zakte ver terug op de ranglijst. De laatste weken zijn de resultaten weer beter en directe handhaving is een realistische optie. Dat daar nog punten voor nodig zijn, moge duidelijk zijn, om te beginnen kan dat dus tegen Argon.

Een aantal cijfers
Argon lijkt te kunnen leunen op een sterke verdediging. De ploeg uit Mijdrecht heeft na FC Oss en Achilles’29 de minst gepasseerde defensie. De cijfers leren ons ook dat de ploeg niet heel veel doelpunten maakt, 28.  En dat zijn er slechts twee meer dan de nummer laatst, Baronie. Ook een gelijk spel lijkt niet voor de hand te liggen. Argon deed dat dit seizoen slechts drie keer. Quick zes keer. Het kan aanstaande zondag een interessante ontmoeting worden.

Rustig
De rust in Oldenzaal lijkt compleet teruggekeerd, maar dat er nog een aantal spelers vertrekken staat vast. Afgelopen zondag was Han van Zetten de zoveelste die zijn vertrek aankondigde. En ook bij Tim Pothast en Kelvin Veensma is het wachten op witte rook wat betreft de bekendmaking van een nieuwe club. Daar tegenover staat dat Quick zich verzekerde van de diensten van drie nieuwelingen. Het lijkt het begin van een complete metamorfose, want Quick lijkt nog wel een klein dozijn aan spelers nodig te hebben om een representatief team op de been te krijgen.

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Anton says:

    Het is logisch dat spelers blijven weggaan. Het is nu 2 april. Quick’20 is druk bezig met nieuwe spelers van buitenaf. Prima. Maar had Quick’20 niet allang bezig moeten zijn met het binnenhouden van huidige selectiespelers? Er zijn spelers waar (nog) niets mee is be-/afgesproken. En daar lopen toch echt prima voetballers bij. Dus Quick’20: ga in gesprek voor het echt te laat is!
Archief