Vrijdag 29 maart 2024

Quick’20 redt op valreep punt; HSC’21 gaat onderuit

Geplaatst op 16 februari 2020 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL/HAAKSBERGEN – In een uiterste poging in de slotfase van de thuiswedstrijd ten SJC wist Quick’20 vanmiddag een punt te redden. Het werd op Vondersweijde 2-2 door een doelpunt op de valreep, terwijl de bezoekers in gedachten al een driepunter in dit hoofdklasseduel bijschreven.

HSC’21 moest in de derde divisie op bezoek bij Hercules een nederlaag incasseren, en ook hier viel de beslissende treffer in de extra tijd.

Quick’20-SJC 2-2 (1-1)
Het leek er lang op dat de Oldenzaalse koploper de punten op het eigen sportpark een nederlaag zou moeten incasseren in, maar in blessuretijd wist Yannick Heskamp de zwart-witten toch nog een punt te bezorgen. Het was de tweede keer dat Quick’20 langszij kwam, want eerder al – in de eerste helft – had Melvin Degenaar de Oldenzalers op gelijke hoogte gebracht. De gasten uit Noordwijk, ook van 1920 en ook van rooms-katholieke signatuur, hadden namelijk door een benutte strafschop van Jordy Groot de openingsgoal gemaakt. Na rust was het van hetzelfde laken een pak, want SJC scoorde via Stef van der Zalm de 2-1 en dat leek dus heel lang zo te blijven, want Quick’20 wachtte tot de blessuretijd met het sprokkelen van een punt, waardoor de nederlaag toch nog kon worden afgewend.

Hercules-HSC’21 2-1 (1-1)
Hercules trok de opgaande lijn met overwinningen op FC Lienden en Westlandia door vandaag door met een overwinning op HSC’21, dat na afloop in Utrecht met lege handen stond. Het was sneu werk voor de club uit Haaksbergen, want het leek een gelijkspel te worden, maar niet voor het eerst was Gökhan Yasar goud waard voor de Utrechters door in de extra tijd de winnende te maken: 2-1. Die zelfde speler had in het begin van de wedstrijd ook al de 1-0 voor zijn rekening genomen. Halverwege het eerste bedrijf scoorde Tom ter Hogt de gelijkmaker uit een rommelige situatie voor de goal. Beide teams kregen in de tweede helft een aantal mogelijkheden, maar troffen geen doel. Daarmee wachtte de thuisploeg tot de blessuretijd.