Donderdag 23 mei 2024
Twentesport

Rapporteur Berthil Ter Avest: ‘Excelsior heeft best wel een goede ploeg’

Geplaatst op 16 april 2012 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De rapporteurs van TwenteSport.com waren qua topamateurwedstrijden gauw klaar. Berthil ter Avest was bij Excelsior’31-SC Genemuiden (4-1) en de topper in Vriezenveen tussen Deto en WHC (2-1) werd geanalyseerd door Tonnie Elferink .
Ter Avest vermaakte zich in Rijssen niet met de eerste helft, maar na de rust kregen zijn ervaren ogen wat meer aantrekkelijke acties voorgeschoteld. ‘In de tweede helft was er vanaf het begin meer ruimte. Excelsior kwam beter in het spel en wist nu wel kansen te creëren. Het wachten was op de 1-0, die vervolgens ook kwam. Die treffer brak de wedstrijd open. Genemuiden moest vervolgens komen en dat paste precies in het straatje van Excelsior. Dat is best wel een goede ploeg met veel technische spelers waar veel voetbal in zat’, vond Ter Avest die Gradus Hempenius benoemde tot Man of the Match en deze speler evenals Nick Davina en Robert Wilens beloonde met een ster. Bij Deto-WHC was volgens Tonnie Elferink Johannes Yarbug de enige echte Man of the Match. ‘Hij was doorslaggevend, had voor de rest niet heel veel te doen, maar stond er op de momenten dat hij er moest staan’, zei Elferink die de wedstrijd als volgt karakteriseerde: ‘WHC was wel de betere ploeg, met individueel meer kwaliteit en konden elkaar ook beter vinden, maar Deto had WHC goed onder controle. Beide ploegen zetten vroeg druk, waardoor er niet veel gebeurde voor de beide doelen. De wedstrijd speelde zich vooral op het middenveld af. ‘
KLIK HIER voor de uitgebreide analyses van Ter Avest en Elferink.  In het sterrenklassement dat moet leiden tot de beste regionale amateurvoetballer van dit seizoen is Nick Davina van Excelsior’31 geklommen naar de gedeelde derde plaats. Zie de voorpagina.

Archieffoto: Rechts Nick Davina (Excelsior), links Robert Wilens
(foto Sportfoto Regio Twente.nl)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief