Woensdag 29 mei 2024
Twentesport

Rapporteur Edwin Nieland benoemt scheidsrechter tot Man van de Wedstrijd

Geplaatst op 11 april 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE  – De rapporteurs van TwenteSport.com die de thuiswedstrijden bezochten van de Twentse top- en hoofdklassers die thuis speelden, troffen het niet. Het waren stuk voor stuk matige wedstrijden.

Edwin Nieland was bij zijn oude club Quick’20 en zag, zo meldde hij, geen sprankelende wedstrijd tegen Achilles’29 (0-3). Hij benoemde scheidsrechter Laarhuis tot Man of the Match.  ‘Voor de amusementswaarde geef ik een zes min. Ik heb wel genoten van een aantal leuke voetballers, maar het spel was niet hoogstaand. De scheidsrechter is de man van de wedstrijd. Door de tweede gele kaart, die hij niet had hoeven geven, bepaalde hij het verdere verloop van de wedstrijd in negatieve zin.’

Gerrit Megelink zag bij HSC’21-Rigtersbleek (2-3) hetzelfde, ook een rode kaart die de wedstrijd beïnvloedde. ‘Ik vond het frappant dat HSC met tien man heel eenvoudig overeind bleef tegen de elf van Rigtersbleek. Een kwartier voor tijd wisselde trainer Paul Krabbe (foto) Robert Wilens voor Jordi van Ek en dat vond ik niet verstandig. Wilens hield constant twee mensen bezig en als ik trainer was, had ik hem niet gewisseld. Uiteindelijk liep het voor HSC toch goed af.’, had Megelink gezien.

Peter Visser trof het zaterdag ook al niet bij zijn bezoek aan Deto-ON (0-1). Hij vond dat Deto voetballend zo weinig bracht dat het nauwelijks een fatsoenlijke kans kreeg. De opbouw was matig, de backs kwamen nauwelijks mee op, de centrale verdedigers schoven niet mee door en er was weinig creativiteit. Een ander probleem van Deto is het veld. Dat is erg hobbelig en dat helpt de ploeg ook niet om tot goed voetbal te kunnen komen’, zei Visser.

Ook Gerrit Volmer had veel meer van verwacht bij Excelsior-Harkemase Boys (0-3). ‘Excelsior speelde echt een zwakke wedstrijd’, zei Volmer. ‘ Ze hadden wederom problemen op het middenveld. Opvallend was dat Niek Davina werd gewisseld. Ik weet niet of hij geblesseerd was, maar anders kan ik de wissel niet verklaren. Ik vond Dennis Roosink en Nigel Michels, die het beide fysiek niet konden bolwerken, eerder in aanmerking kwamen. Dan was er ook nog Lesley Nahrwold. Hij lijkt te denken dat hij alles kan, maar speelde zeer matig.’

Voor de uitgebreide analyses van de vier rapporteurs: klik hier

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief