Donderdag 23 mei 2024
Twentesport

Rapporteur Gerrit Megelink: ‘Bij SVZW ontbrak de voetbalfilosofie’

Geplaatst op 12 maart 2012 door   ·   Geen reacties

HENGELO – Drie leden van het voetbalpanel van TwenteSport.com bezochten de regionale topamateurvoetbalwedstrijden, maar kwamen niet alle drie met jubelverhalen thuis. Bij de streekderby Excelsior’31-SVZW (2-1) zag Gerrit Megelink een aantrekkelijk schouwspel, zo meldde hij. ‘Bij SVZW ontbrak de voetbalfilosofie, het was tactisch allemaal zeer zwak. Ook technisch was Excelsior veel beter. SVZW hield het veld te lang, waardoor Excelsior oppermachtig was. De eerste helft speelden de Rijssenaren SVZW zoek en mocht die ploeg blij zijn dat het bij 2-0 bleef’, aldus de Hengeloër die de amusementswaarde met een 7 beoordeelde. Hij kende tweevoudig doelpuntenmaker Nick Davina twee sterren toe. Ook Rosink en Lubbers kregen een ster, zodat Excelsior’31 nu ook rijkelijk vertegenwoordigd is in het klassement (zie voorpagina).  Davina werd ook de Man of the Match.
Dennis Sepp was bij Rigtersbleek-Be Quick (0-1) en was niet geheel tevreden over het spel van de thuisclub. ‘De Bleek had denk ik wel het merendeel van het balbezit, maar had het voorin niet goed staan. Er stonden twee rechtspoten in het centrum en dat werkte niet echt. Jasper Agelink had af en toe wel een crossbal op Nahrwold, die dan een actie maakte, maar aan de andere kant werd Nick van der Luyt niet echt gebruikt’, aldus Sepp.
HSC-Hollandia (2-1) was een matige wedstrijd, zo oordeelde Wim Visser. Hij ziet duidelijk verschil tussen het HSC van voor de winterstop en erna. ‘De ploeg oogt minder scherp, speelt een te laag tempo en creëert minder kansen’, zei Visser. Ook was hij kritisch over Appie Altunbas die de laatste maanden niet de gretigheid aan de dag legt dan in het begin van het seizoen. Erwin Nieuwboer kreeg een ster en meldt zich daardoor bij de koplopers (zie voorpagina).

KLIK HIER voor de uitgebreide rapportages.

Archieffoto: HSC’er Erwin Nieuwboer (links) aan de bal
(foto Sportfoto-regio Twente.nl)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief